E-mail Afdrukken

Gorssel.nl

Agenda onderwerp 

Onderwerp:
Alzheimer Café Zutphen: ergotherapie
Datum:
21-06-2017
Categorie:
Algemeen

 

Riphagen Ergotherapeut Swanet RiphagenEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers eromheen. Het maandelijkse Alzheimer Café is er voor deze groep mensen, een bijeenkomst waarbij diverse thema’s rondom dementie behandeld worden.

Het thema van de Alzheimer Café bijeenkomst in Zutphen op 21 juni 2017 is: de meerwaarde van ergotherapie bij dementie. Activiteiten die eerst vanzelfsprekend waren, kunnen steeds meer problemen opleveren. Het kan gaan om alle dagelijkse activiteiten zoals koffiezetten, koken, tuinieren, een boodschap doen, aankleden, hobby’s enzovoort.
Swanet Riphagen, ergotherapeut in Warnsveld, zal uitleggen hoe ergotherapie mensen met dementie kan helpen om zo lang mogelijk de voor hem of haar belangrijke activiteiten uit te kunnen blijven voeren en de mantelzorger daarmee zoveel mogelijk te ontlasten. Ook zal zij informatie geven over hulpmiddelen.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
19.00 uur: Welkom met koffie en thee
19.30 uur: Inleiding Swanet Riphagen
20.00 uur: Pauze
20.30 uur: Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie
21.00 uur: Informeel samenzijn

Locatie
Harenbergweg 1, 7204 KZ Zutphen

Informatie
Secretariaat: tel. 06-13514411