Toerist info button

5jaar

E-mail Afdrukken

Gorssel.nl

Agenda onderwerp 

Onderwerp:
Lezing Triangulum: Extreem weer
Datum:
21-09-2017
Locatie:
Het Hart, Eefde
Categorie:
Algemeen

 

Op donderdag 21 september 2017 organiseert de vereniging voor weer- en sterrenkunde 'Triangulum' een lezing met als onderwerp 'extreem weer'.

Triangulum
TriangulumLogoTriangulum is een vereniging voor weer- en sterrenkunde. Er zijn een aantal werkgroepen actief en er zijn lezingen en excursies. Werkgebied is de Stedendriehoek. Lezingen zijn in Het Hart in Eefde en in Apeldoorn. Die in Het Hart worden vermeld in de agenda van Gorssel.nl

De Lezing
Inleider is dr. Sjoukje Philip, climate research scientist bij KNMI. Extreem weer staat steeds meer in de belangstelling. En of het nu gaat om droogte in Afrika, hevige neerslag in Europa of een hittegolf in Nederland, steeds wordt de vraag gesteld: komt dit nu door klimaatverandering? En hoewel je over een enkele gebeurtenis nooit kunt zeggen dat dit het gevolg is van klimaatverandering, wordt wel steeds meer onderzoek gedaan naar de invloed van klimaatverandering op een klasse van extreme weergebeurtenissen.

IrmaOp 6 en 7 september ging orkaan Irma over de Bovenwindse Eilanden van het Caraïbisch gebied. Het was de grootse orkaan ooit gemeten in het gebied.In de lezing wordt ingegaan op wat een klasse van extreme weergebeurtenissen nu eigenlijk is. Wat hebben we nodig om een extreme weergebeurtenis te analyseren? In hoeverre hebben we daar modellen voor nodig? Zijn we in staat aan te duiden welke rol klimaatverandering in extreme weergebeurtenissen speelt? En wat is eigenlijk het verschil tussen attributie en detectie? Welke stappen moet je nemen om tot attributie van een extreme weergebeurtenis te komen? In de lezing wordt antwoord gegeven op deze vragen en worden voorbeelden gegeven van recente gebeurtenissen waarvoor een attributiestudie is uitgevoerd.


Aanvang 19.30 uur. 
De toegangsprijs voor niet-leden is € 5,-

 

www.triangulum.nl

  

Locatie

Locatie:
Het Hart, Eefde

Beschrijving:

Het Hart, Jolinkweg 2, 7211 DM Eefde
Locatie op Google Maps
Website van Het Hart

 

      © Stichting Media Gorssel

FacebookknopTrans2 TwitterknopTrans2    

 2.150 mensen volgen ons op: