Toerist info button

5jaar

E-mail Afdrukken

Gorssel.nl

Agenda onderwerp 

Onderwerp:
Luther en 500 jaar Reformatie
Datum:
01-11-2017
Locatie:
Kerk
Categorie:
Algemeen

 

Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther met 95 stellingen een omwenteling in Europa op gang bracht. Om die reden is er een dubbellezing in de kerk van Gorssel over Luther en 500 jaar Reformatie.

LutherLuther spijkert zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkerk te Wittenberg. Of het daadwerkelijk op die wijze plaatsvond staat niet vast. Luther had de bedoeling om de middeleeuwse kerk te hervormen, maar het heeft tot een protestantse reformatie geleid, die gepaard ging met grote politieke en sociale gevolgen.
Waarom slaagde de kerk er niet in de lutherse hervormingsbeweging binnenboord te houden ? Wat lag er ten grondslag aan deze breuk en wat was er zo revolutionair aan Luthers boodschap? En wat heeft die ons nu nog te zeggen?

In een tweeluik neemt het echtpaar dr. Jan Willem Buisman en drs. Tanja Kootte ons mee in een zoektocht naar een antwoord op deze vragen. Hij doet dat voor de pauze vanuit zijn expertise als docent in de geschiedenis van het christendom aan de Universiteit Leiden. Zij doet dat na de pauze vanuit haar kennis als conservator protestantisme van het museum Catharijneconvent in Utrecht middels een multimediale presentatie langs geschrift en prent.

Tijd: 19.45-22.00 uur
Informatie: dr. Herbert Wevers, Gorssel, tel: 0653806044
Kosten: gratis. Een gift na afloop is welkom.

 

Locatie

Kerk
Locatie:
Kerk

Beschrijving:

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

 

      © Stichting Media Gorssel

FacebookknopTrans2 TwitterknopTrans2    

 2.150 mensen volgen ons op: