E-mail Afdrukken

Gorssel.nl

Agenda onderwerp 

Onderwerp:
Alzheimer Café Lochem: Lekker eten met dementie
Datum:
14-11-2017
Categorie:
Algemeen

 

DementieEtenEr zijn steeds meer mensen die lijden aan een vorm van dementie. Voor iedereen die er mee te maken krijgt een ingrijpende ziekte die een zware druk legt op het dagelijkse leven van zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers er omheen. 

Een keer in de twee maanden organiseren vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland, een Alzheimer Café in de gemeente Lochem, op de tweede dinsdagavond in de betreffende maand. Het Alzheimer Café wordt op verschillende locaties gehouden, telkens op een andere plek in de gemeente Lochem. Het café is een ontmoetingsplaats voor zowel jonge als oudere mensen met dementie, hun partners, familie en mantelzorgers en professionals. Per keer staat er een thema centraal.
Op dinsdagavond 14 november 2017 organiseert het Alzheimer Café Lochem een ontmoetingsavond in Woonzorgcentrum De Hoge Weide in Lochem. Het thema is: ‘Lekker eten met dementie’.
Overal zien we al reclames voor de komende feestdagen. We willen het dan extra gezellig maken, maar ook lekker koken. En dat laatste geeft nogal eens problemen voor mensen die een naaste hebben met dementie: want hoe maken we het gezellig en het eten letterlijk gemakkelijk ‘hapbaar’? Twee voedingsdeskundigen zullen deze avond aanwezig zijn en iets vertellen over wat goede voeding is voor iemand met dementie. Daarnaast geven zij tips over lekkere en verantwoorde menu’s en makkelijk te maken hapjes. U kunt het zelf ook zien en proeven.

Iedereen die te maken heeft met dementie, mantelzorgers en overige belangstellenden, wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De toegang is gratis, aanmelding is niet nodig.

Programma
U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur, de koffie of thee staat dan voor u klaar. Het gesprek begint om 19.30 uur, de avond wordt rond 21.00 uur afgesloten.

Locatie
Woonzorgcentrum De Hoge Weide, Zwiepseweg 107, Lochem

Informatie
Tel. 06-13514411(Regionale Alzheimer Telefoon)