Toerist info button

5jaar

De Gorsselse Heide is een mooi natte-heidegebied met een bijzondere flora en fauna. In 2009 heeft de Stichting IJssellandschap dit voormalige militaire terrein gekocht en sinsdien wordt het beheerd door de Stichting Marke Gorsselse Heide.

Werkzaamheden
Momenteel worden op de heide werkzaamheden uitgevoerd bedoeld om uitdroging te voorkomen en om de heide haar oorspronkelijke natuur- en cultuurwaarden terug te geven. Een deel van het omliggende bos wordt gekapt om plaats te maken voor heide. De werkzaamheden duren tot eind 2016. Wandelen is gewoon mogelijk, maar er kan enige hinder zijn. Er komen aparte fiets- en wandelroutes, maar tot die tijd kunnen fietsers en ruiters niet in het gebied terecht. Meer informatie in dit nieuwsartikel van 15 juli 2014.

BloeiendeHeivan IVN

Wandelen op de Heide
Op de heide worden regelmatig wandelingen en speurtochten voor kinderen georganiseerd door het IVN (afdeling Zutphen of Deventer) en de Marke de Gorsselse Heide, waarbij u uitleg krijgt over de natuur en historie van dit bijzondere gebied. Deze wandelingen zijn vermeld in de agenda van deze website. 

Maar natuurlijk kunt u de Heide ook zelf afstruinen. Drie suggesties:

 

HeideLouiseTietgeDoor de werkzaamheden op de Heide, zoals hier het
plaggen, is het gebied op sommige plaatsen tijdelijk
wat kaal.
Stichting Vrienden van de Gorsselse Heide
In 2008 is deze stichting opgericht met als voornaamste doel de bescherming van de natuurwaarden op en rond de Gorsselse Heide en een halt toe te roepen aan de bedreigingen waaraan de Heide blootstaat. Daarbij staat voorlichting hoog in het vaandel. Een uitvloeisel daarvan is de Ecologische Atlas, een inventarisatie van de (beschermde) flora en fauna op de Heide.


Websites voor meer informatie:

 

Libellenexcursie10-7-16LT 26  Libellenexcursie10-7-16LT 6

Libellenexcursie10-7-16LT 17  Libellenexcursie10-7-16LT 18

Foto's van wandelexcursies op de Heide. Boven 'Op zoek naar vlinders en libellen' (2016) en onder 'Dauwtrappen' (2012).

Dauwtrappen04  Dauwtrappen06


Nog meer foto's van de Heide (fotoalbums op Gorssel.nl):

- Vlinders en libellen - 10 juli 2016
- Fête de la Nature - 22 mei 2016
- Dauwtrappen op de Heide - 12 mei 2012

 

 

      © Stichting Media Gorssel

FacebookknopTrans2 TwitterknopTrans2    

 2.150 mensen volgen ons op: