Toerist info button

5jaar

Afdrukken
Kunstvorm      Schilderijen en gedichten
Website www.inweerwil.nl 
gedichtenschilderijen.punt.nl
Adres  Gorssel 
Accommodatie   Atelier aan huis 
Bezoek  Op afspraak
Contact Tel. 0575-494737
Stuur e-mail

   DichVanWelzenInWeerwilKL

   DickvanWelzen IJssel2

DickVanWelzen Ikzaljedromen325px

 

 

 

 

 

 

 


Schilder en dichter Dick van Welzen (Leiden, 1947) combineert zijn schilderijen vaak met gedichten. Hij heeft aan aantal bundels gepubliceerd zoals ‘In Balans’ (2000), een bundel met filosofische en organisatorische essays. Zijn debuut-dichtbundel ‘In Weerwil’ verscheen in 2012 bij Boekscout, telt 65 gedichten en is voorzien van illustraties met eigen schilderijen. Zijn website www.inweerwil.nl bevat onder meer afbeeldingen van schilderijen die ook te koop zijn.

In 2013 won Dick van Welzen de Euregio Poëzieprijs voor zijn gedicht ‘Ik zal je dromen’. Zijn gelijknamige, tweede dichtbundel met 50 gedichten verscheen bij Brave New Books en is nog steeds bij bol.com te koop (€ 8,75 - Directe link).
Momenteel werkt hij aan zijn derde bundel.

In augustus 2017 won hij de Citer-Poëzieprijs van ‘Het Park Vertelt’ (Oosterbeek) met het gedicht ‘Inleiding tot een park’. Voorts is hij succesvol in de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd waarvoor hij inmiddels vier maal genomineerd werd, dat door het behalen een Top 100-plaats. (Daardoor werd hij gepubliceerd in de jaarlijkse verzamelbundel: 2011 met het gedicht ‘De ijssalon’, 2014 met ‘Het was al genoeg’, 2015 met ‘Het is weer zomer’, en 2016 met ‘Weinig van wat vroeger was’.)

Dick van Welzen was in 2013 medeorganisator van het Gorsselse kunstrouteproject ‘Dichter bij de IJssel’ en van de bijbehorende bundel. In 2017 nam hij, in het kader van het kunstevenement ‘De IJsselbiënnale 2017’, het initiatief tot het poëzieproject ‘Dichter op de IJssel’, bestaand uit een poëziewedstrijd, negen voordrachten langs de IJssel (van Doesburg tot Hattem) en een boekje met poëzie en o.a. afbeeldingen van de grote, tijdelijke kunstwerken in het evenement.

Sinds voorjaar 2017 is hij moderator van het zgn. Kunstkringcafé dat behalve de zomermaanden elke eerste dinsdag van maand plaatsvindt in Eetcafé de Hoek. Deze bijeenkomsten staan aangekondigd in de agenda van Gorssel.nl.


Afbeeldingen (van boven naar beneden):

  • Cover van de gedichtenbundel 'In Weerwil', 2012
  • IJssel 2 , olieverf op linnen 
  • Cover van de bundel 'Ik zal je dromen', 2013

 

      © Stichting Media Gorssel

FacebookknopTrans2 TwitterknopTrans2    

 2.150 mensen volgen ons op: