Toerist info button

5jaar

Afdrukken

    RomanStillmetkanenfruitKL

    RomanCompositiemetIrissenKL

    RomanReisinger okt2014_2

 

 

Kunstvorm      Schilderijen, stillevens 
Website www.romanreisinger.nl 
www.galeriegorssel.nl  
Adres Nijverheidsstraat 19
7213 DA Gorssel
Accommodatie   Galerie met eigen werk
en brocante
Bezoek  Op afspraak
Contact Henriëtte Reisinger:
Tel. 06-13039402
Stuur e-mail

 
In het 'stilleven' van het Franse landschap van de Lot-et-Garonne, geïnspireerd door de eeuwenoude traditie van pruimenboeren, is de schilder Roman Reisinger (14-12-1970, Amsterdam) begonnen met het schilderen van stillevens in olieverf. Inmiddels heeft hij zijn ambachtelijke werk voortgezet in het Gelderse Gorssel. Daar waar akkerland wordt afgewisseld door bossen en heide werkt hij het grootste deel van de tijd in afzondering aan zijn stillevens. Zijn ziel en zaligheid kan hij kwijt in het werk dat hij maakt.

Romans stillevens zijn authentiek en ademen vaak de sfeer van een ver verleden. De voorwerpen die hij schildert worden selectief gekozen, waarachtig geschilderd en hebben meestal raakvlakken met de natuur. Hij past de schilderstechniek van de 17e-eeuwse oude Hollandse meesters toe. Deze techniek maakt het mogelijk om realistisch en gedetailleerd te schilderen. Hij gebruikt deze vormtaal als middel voor zijn doel: het creëren van een boeiend, harmonieus en zo evenwichtig mogelijk schilderij waarbij de toepassing van het ambacht een middel tot perfectie is. Elk stilleven is een proeve van bekwaamheid waarbij alle aandacht wordt gegeven aan licht, schaduw, vorm, evenwicht, kleur en sfeer.

Roman is sedert september 2001 werkzaam als kunstschilder. Hij is autodidact. Schildertechnieken heeft hij geleerd van zijn vader, Hans Reisinger, een allround creator uit de reclamewereld. Zijn stillevens zijn zeer geliefd bij particulieren en kunstverzamelaars. Hij is dagelijks bezig met zijn werk omdat de totstandkoming zeer arbeidsintensief is. Roman maakt vooral vrij werk en neemt jaarlijks een beperkt aantal opdrachten aan.
 

Foto's (van boven naar beneden):

  • 'Stilleven met kan en fruit' - werk voor een Amerikaanse opdrchtgever, voltooid januari 2015 
  • 'Compositie met Irissen' - vrij werk, verkocht aan Belgische klant
  • Roman Reisinger aan het werk in zijn atelier

 

Actueel:

 

 

      © Stichting Media Gorssel

FacebookknopTrans2 TwitterknopTrans2    

 2.150 mensen volgen ons op: