Toerist info button

5jaar

Afdrukken

    MarianneGeresteinNW1 KL

    MarianneGeresteinNW3 KL

    Marianne Gerestein__Keramiek_2017
       

    

Kunstvorm      Keramiek, objecten, schilderijen 
Website www.atelierveerweg.nl
Adres  Veerweg 1
7213 EA Gorssel
Accommodatie   Atelier aan huis
Bezoek  Op afspraak
Contact Tel. 0575-494894
Stuur e-mail

 
Mensen en landschappen zijn een belangrijke bron van inspiratie voor Marianne Gerestein-Hettinga (Schiedam 1952). De landschappen die Marianne schildert, laten hun gelaagdheid zien en de menselijke figuur laat zich ontdekken net zoals de objecten van keramiek. Deze gelaagdheid en structuren van materialen bepalen het uiteindelijke beeld.
Op jonge leeftijd raakte Marianne geïnspireerd door de Cobra-groep. Na het werken als verpleegkundige is zij geschoold tot creatief beeldend therapeut - waarin de dialoog tussen maker en materiaal centraal staat - en volgde daarna twee jaar kunstacademie de richting autonoom beeldend vormen. Beide opleidingen volgde zij aan de Hogeschool van Utrecht. Vanaf 2002 werkt zij vanuit Atelier Veerweg te Gorssel, sloot zich aan bij de Vereniging voor Beeldend Kunstenaars Deventer e.o. en deed mee aan diverse tentoonstellingen.

Actueel:

  • Werk van Marianne Gerestein is zaterdag en zondag 12-13 en 19-20 augustus van 12-17 uur te zien in de tuin van KunstWerkPlaats aan de Barchemseweg 30 in Ruurlo. Binnen is daar een expositie van schilderijen van Margreet Markus. Marianne zal beide weekeinden aanwezig zijn en de toegang is gratis.


Afbeeldingen (van boven naar beneden):

  • Gelaagd - olieverf op linnen
  • Gelaagd - olieverf op linnen
  • Keramiek     Webdesign: Chair-man.nl

Stichting Media Gorssel