“De huiskamer van Gorssel”

’t Elf Uur, laagdrempelig en gastvrij

ElfUur-LT-30-5-17 3Al heel lang staan het kruispunt en het aan de noordwestkant daarvan gelegen huis aan de Deventerweg, bij het stoplicht, in Gorssel bekend als Het Elfuur. Over de oorsprong van deze naam doen vele verhalen de ronde. Tussen 1837 en 1842 ontstond de eerste bebouwing op deze plek, en een van de verklaringen is dat de postkoets tussen Deventer en Zutphen hier om 11.00 uur stopte. Zekerheid is er slechts over het feit dat de naam Het Elfuur in 1882 aan de woning verbonden was. Vermoedelijk is Het Elfuur een veldnaam, waarvan de oorsprong duister blijft. De in de topgevel geschilderde wijzerplaat met aanduiding ‘11 uur’ is volgens overlevering rond 1920 aangebracht door een horlogemaker, die destijds in het pand woonde (bron: Historische Vereniging De Elf Marken).

Horeca
ElfUur-LT-30-5-17 7Bedrijfsleider Santo KoopmansAl sinds jaar en dag is aan dit kruispunt een horecagelegenheid gevestigd. Geruime tijd was hier een snackbar met een loket voor ijs. Daarna exploiteerden diverse uitbaters er een pannenkoekenrestaurant.
Zeven jaar geleden kocht Zwollenaar Jelle van der Weerd het restaurant. Het interieur werd vervolgens geheel gerenoveerd en het pand is nu rolstoelvriendelijk. De kleintjes vinden er een ruime speelhoek en voor de allerkleinsten is er een verschoonruimte. ’t Elf Uur heeft ongeveer 25 medewerkers, fulltime en parttime, waarvan de helft in de keuken werkzaam is.

Nieuw concept
ElfUur-LT-30-5-17 1In het voorjaar van 2016 kreeg ’t Elf Uur een nieuwe uitstraling en een nieuw concept, met Santo Koopmans als bedrijfsleider.
’t Elf Uur heeft een ruime lunch- en dinerkaart, waarmee meerdere doelgroepen worden bereikt. Er kan à la carte gegeten worden, er zijn pannenkoeken en hamburgermenu’s. Een gezin met kleine en grotere kinderen kan dus tegelijkertijd naar ieders wens bestellen. Ook worden er verschillende salades geserveerd, alles met een lekker drankje erbij. De lunchkaart geldt tot 17.00 uur, maar er kan in principe overal van afgeweken worden. Buiten de kaart is er een dagmenu.
Wie voor minstens € 25 besteedt, kan een sticker op een spaarkaart krijgen. De kaart geeft bij tien stickers recht op een gratis pannenkoek of burger.

Pontje
ElfUur-LT-30-5-17 10’t Elf Uur ligt mooi langs de weg naar het pontje, zodat behalve de bewoners van Gorssel ook veel dagjesmensen de weg erheen weten te vinden.
Het restaurant is zeven dagen per week vanaf 11.00 uur geopend. Er is binnen ruimte voor tachtig personen en op het beschutte terras is plaats voor honderd man.


Restaurant ’t Elf Uur
Deventerweg 27
7213 ED Gorssel
Website

De foto's zijn gemaakt door Louise Tietge. Klik op een foto voor de hele serie.


Redactie Gorssel.nl
6 juni 2017

aa

bb

cc

dd

ee

ff 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail