Vaste Prik: samen zwerfafval opruimen

Wanneer:
zaterdag 22 oktober 2022
Waar:
Gorssel
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Vaste Prik jan. 2021 kleinIedere vierde zaterdagochtend van de maand is er 'Vaste prik', een initiatief om gezamen­lijk zwerf­afval op te ruimen. Iedereen is welkom.  De activiteit wordt coronaproof volgens de regels gehouden.
Trekker van dit initiatief is de groep 'Samen in Gorssel', een club van enthousiaste Gorsselnaren die het leuk vinden om activiteiten te organiseren.

Vaste Prik verzamelt maandelijks een enorme berg zwerfafval, maar liefst elf zakken vol per ochtend! Opgeruimd staat netjes, maar het is ook veiliger voor verkeer, huisdieren en vee. Jaarlijks sterven in Nederland 4.000 koeien omdat er in hun maag blikresten zitten. Nog eens 12.000 koeien houden letsel over aan stukjes blik.
De medewerkers van Circulus Berkel voeren het verzamelde afval af.

Vooraf aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan krijg je meer informatie, onder andere over het verzamelpunt, waar het programma van die dag met koffie en koek wordt besproken. Vrijwilligers krijgen hesjes, een prikker en een afvalzak.

 


Locatie

Locatie:
Gorssel

Omschrijving

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends