Pog Mo Thoin

Wanneer:
zaterdag 3 september 2022
Waar:
Openluchttheater Gorssel
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Pog Mo Thoin kleinPóg Mo Thóin is een Ierse folk­band met wortels in de Achter­hoek (regio Deventer, Eefde en Almelo). De band treedt al veertig jaar in wisselende samen­stelling op in binnen- en buiten­land. Na een stop van ongeveer tien jaar begon het toch weer te kriebelen en besloten vier band­leden het stof van de instrumenten te blazen en weer eens een ouder­wets stukje Ierse folk­muziek ten gehore te brengen. Inmiddels is de band ook nog uit­gebreid met tweetal muzikanten en een eigen geluids­technicus. De zes muzikanten zingen allen maar bespelen daarbij een keur van instrumenten: accordeon, whistles, rythm stick, banjo, bouzouki, viool, gitaar, base-drum, bas, mandoline en bodhrán. De groep speelt hoofd­zakelijk Ierse folk­muziek in de stijl van de Dubliners. Maar ook muziek van Panxty, Oisen, The Dannan, Steeleye Span en Fair­port Convention staan op het repertoire. Omdat de band bestaat uit een groot aantal ‘multi-instrumentalisten' wordt er per nummer een heel eigen sound neer­gezet. Daarmee speelt de band niet alleen de Ierse pub­muziek waarmee de Dubliners groot zijn geworden maar ook gevoelige ballades.
Slijterij De Wingerd verzorgt een whiskeyproeverij. 

Gratis entree
Het openlucht­theater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoorn­laan en de Molen­weg. Parkeren kan zo’n 300 meter verderop aan de Molen­weg bij SCC ’t Trefpunt maar komt u vooral op de fiets.
De toegang is gratis, inclusief een glaasje limonade; echter: een bijdrage in de 'melk­bussen bij de uitgangen wordt zeer op prijs gesteld.
Bij slecht weer zal het gehele programma plaats­vinden in SCC ’t Trefpunt aan de Molenweg 53-55.

   


Locatie

Locatie:
Openluchttheater Gorssel
Openluchttheater Gorssel

Omschrijving

Openluchttheater Gorssel
Hoek Esdoornlaan/Molenweg, Gorssel  
Website
Locatie op Google Maps 

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends