Lezing GKK met Maite van Dijk van Museum MORE

Wanneer:
donderdag 29 september 2022
Waar:
Residentie de Roskam
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Op 29 september is Maite van Dijk, artistiek directeur van Museum MORE, gast van de Gorsselse Kunstkring. Vooraf­gaand aan de lezing is er een Algemene Leden­vergadering van de vereniging en na de pauze, om 20.45 uur, begint de lezing. Einde 21.45 uur.

Maite van Dijk artistiek directeur Museum MORE fotoEvaBroekema kleinMaite van Dijk, artistiek directeur Museum MORE , foto Eva BroekemaMaite van Dijk (1982) is sinds 1 augustus 2021 artistiek directeur van Museum MORE in Gorssel en Kasteel Ruurlo. Zij bouwt voort­varend het jonge succes van het museum verder uit en voegt met een internationale blik een nieuw hoofdstuk toe aan de organisatie en programmering. Ze studeerde kunst­geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij ook promoveerde. Naast haar functie bij Museum MORE, is zij sinds januari 2022 voorzitter van de Advies­commissie Beeldende Kunst van het Prins Bernard Cultuurfonds.
Maite ”In september hebben we nog twee mooie tentoon­stellingen staan: het eerste Nederlandse retrospectief van de Duitse schilder Norbert Tadeusz en een kleinere solo-expositie met werk van de Arnhemse kunstenaar Anya Janssen. Ik zal u ook meenemen in de tentoon­stellingen die de komende jaren op stapel staan, te beginnen bij een prachtige nieuwe collectie-presentatie die vanaf half oktober te zien zal zijn onder de titel MORE & meer realisme: van 1900 tot nu. Dit najaar hebben wij ook voor het eerst een mono­grafische tentoon­stelling over een hedendaagse fotograaf (Streetview met werk van Bas Losekoot). Tot slot vertel ik graag over onze plannen met betrekking tot educatieve activiteiten, nieuwe doelgroepen, (internationale) samen­werkingen, digitale projecten en de winkel”.

Ook niet-leden van de GKK zijn welkom; zij betalen € 10,- p.p. contant te voldoen aan de zaal. Aanmelden niet nodig.
 

  


Locatie

Locatie:
Residentie de Roskam
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends