Schubert's Winterreise

Wanneer:
zondag 6 november 2022
Waar:
Kapel op 't Rijsselt
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Buiten het eigen program­ma biedt Kapel op ‘t Rijsselt ook een gast­vrij podium aan andere uit­voerenden. 

Winterreise kleinLiedduo Verheijen van Loon geeft zondag 6 november een concert van Schubert’s Winterreise in Kapel op ’t Rijsselt.
Bram en Joris vormen samen duo Verheijen van Loon. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun opleiding in het jaar 2000. Bram studeerde Engels, muziek­wetenschappen in Nijmegen en oude vocale muziek aan het conservatorium in Tilburg. Joris studeerde in Nijmegen muziek­therapie en piano en lied­begeleiding aan de conservatoria van Zwolle en Maastricht. Voor allebei is het gezongen verhaal een passie. Hun eerste gezamenlijke project is dan ook Schuberts’ Winterreise. Daarin komt Bram’s gregoriaans geschoolde tenorstem samen met de fortepiano zoals die ook in Schuberts tijd geklonken heeft.
Zij lieten en laten zich coachen door Steven Faber, Kristian Bezuidenhout en Rebecca Stewart. Al vanaf 2019 voeren zij deze liedcyclus samen uit, in 2021 met een eerste tournee door Nederland. Joris speelt op een fortepiano voor hem gebouwd door firma Maene naar een kopie van een instrument van Johann Fritz (1811) uit Wenen.

Kaartjes kosten € 17,- of € 12,- voor studenten of personen tot 28 jaar, en zijn te bestellen via www.verheijenvanloon.nl 

Aanvang 15.30  en einde ongeveer 17.00 uur

  


Locatie

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en theater, met een overwegend klassieke programmering en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.
Website
Locatie op Google Maps

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends