Lezing De Elf Marken: natuur in Zuid-Siberië

Wanneer:
dinsdag 4 oktober 2022
Waar:
Kerk Epse
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Dinsdag 4 oktober verzorgt ornitho­loog en inwoner van Gorssel Gerard Boere voor de Histori­sche Vereniging De Elf Marken een lezing over de natuur in Zuid-Siberië. De lezing vindt plaats in de protestant­se kerk in Epse.

Rotgans kleinRotgansGerard Boere wordt in binnen- en buiten­land beschouwd als een groot deskundige op het gebied van de vogel­trek. In 1971 studeerde hij af in de zoö­geografie en paleonto­logie. Vervolgens promo­veerde hij op het internationale belang van de Wadden­zee voor de verschillende (sub)arctische stelt­lopers. Daarbij was hij ook van jongs af aan actief in het ring­onderzoek.
Naast dat veld­werk waren politiek en bestuurs­werk een rode draad in zijn carrière. Volgens Boere is politiek belang­rijker voor het trekvogel­onderzoek dan veel mensen zich realiseren. 
Boere zet zich al meer dan vijftig jaar in voor de bescherming van vogels, zowel privé als beroeps­matig, nationaal en inter­nationaal. Ook na zijn pensio­nering is hij hier veel tijd in blijven steken. Zo heeft hij een enorme inspanning geleverd voor de bescherming van trek­vogels naar Afrika, waarin onze eigen Wadden­zee een zeer belangrijke rol speelt. Zijn onder­zoek bracht hem naar de Sovjet-Unie. Zelfs midden in de Koude Oorlog was er via de trek­vogels en het onder­zoek altijd een actief lijntje naar de USSR.
In zijn lezing zal Boere het vooral hebben over zijn beleve­nissen in het Aziatische deel van Rusland.
De deuren gaan om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00. 
Locatie: protestante kerk, Lochemseweg 36, 7214 RK Epse.

 


Locatie

Locatie:
Kerk Epse
Kerk Epse

Omschrijving

Kerk en dorpshuis 'De Opgang',  Lochemseweg 36, Epse
Locatie op Google Maps

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends