GKK-Kunst Café

Wanneer:
dinsdag 6 december 2022
Waar:
Eetcafé de Hoek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Szekeres kleinKároly SzekeresIedere eerste dins­dag van de maand is er van 16.00 uur tot 17.30 uur een Gorssels Kunst­café in Eetcafé De Hoek in Gorssel. Lief­hebbers van kunst en cultuur kunnen ervaringen uit­wisselen en er is steeds een interessante gast die een in­leiding zal verzorgen. 

Károly Szekeres
Op dinsdag 6 oktober komt Károly Szekeres naar Eetcafé ‘De Hoek’. Marcel Schoe­maker gaat met Károly in gesprek. 
Károly ziet zichzelf groten­deels als auto­didact met een voorliefde voor historische architectuur en beeld­houwkunst. Zijn atelier in de middeleeuwse binnen­stad van Deventer toont de brede schakering van zijn werk. Van bouw­kundige ornamentiek aan gevels tot vrij­staande beelden in hout, steen en brons. Op veel open­bare plekken in Deventer is zijn werk te bewonderen. Dat varieert van zijn Indië-monument ‘De Wachtende Moeder’ op het Grote Kerk­hof tot het beeld van keeper Leo Halle voor de Adelaars­horst aan de Vetkamp­straat. Maar even­goed zijn er in heel Nederland fraaie voor­beelden van zijn hand op het terrein van monumenten­zorg.
Károly: ‘Voor particuliere opdracht­gevers maak ik over­wegend vrij werk zoals portretten, figuur­portretten, reliëfs etc. Ideeën ontstaan hierbij veelal door een wissel­werking tussen de beeld­houwer en zijn opdracht­gever. Ik ervaar dit als een zeer boeiend traject: gezamen­lijk vanuit het niets naar een concreet resultaat werken.’

Ook niet-leden van de Gorsselse Kunst­kring zijn welkom
Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Er wordt een vrijwillige bij­drage gevraagd voor een attentie voor de gast.  Na afloop van de bijeen­komst kunt u, als u dat wilt en voor eigen rekening, eten aan de lange tafel in het eet­café om na te praten. Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeen­komst opgeven. 
 
Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring en de bereikbaar­heid vanwege weg­werkzaamheden nabij het café zie www.gorsselsekunstkring.nl

  


Locatie

Locatie:
Eetcafé de Hoek
Eetcafé de Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek
Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends