PlusPunt: Kreutzersonate

Wanneer:
woensdag 14 december 2022
Waar:
‘t Trefpunt
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Eetcafé Pluspunt Gorssel organiseert iedere twee weken op woensdag voor 50-plussers uit Gorssel en omgeving een gezellig en cultureel uitje. Iedere keer wordt een interessante spreker uitgenodigd voor een lezing en na afloop is er een gezamenlijke lunch. 
Nog steeds geldt: thuis­blijven bij (verkoudheids­)­klachten en in de zaal wordt maximaal geventileerd dus het kan fris zijn. 

De Kreutzersonate - Drs. Jos(eph) Paardekooper
prinetkreutzer kleinDe bezoekers krijgen weer een verrassende lezing door Jos Paardekooper. Beethoven heeft wat teweeg­gebracht met zijn Kreutzer­sonate ! Hij inspireerde Tolstoj tot een spraak­makende novelle, die een ommekeer in zijn leven markeerde. Die inspireerde de componist Janácek dan weer tot een strijk­kwartet, dat Margriet de Moor een roman ontlokte. In deze lezing vormt Tolstoj met zijn ideeën over huwelijk en seks het zwaartepunt.

Maximaal aantal bezoekers is 60 en 48 voor de lunch.
Entreeprijs is € 12,50 of € 6,- zonder lunch.
Om half 11 wordt begonnen koffie of thee. De lezing begint om 11 uur. Daarna is er een glaasje wijn of fris en de lunch is van 12.30 tot 13.30 uur.  Reserveren is niet mogelijk. Zaal open vanaf 10 uur.

Website van PlusPunt

    


Locatie

Locatie:
‘t Trefpunt
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends