PlusPunt: Abstracte schilderkunst

Wanneer:
woensdag 11 januari 2023
Waar:
‘t Trefpunt
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Eetcafé Pluspunt Gorssel organiseert iedere twee weken op woensdag voor 50-plussers uit Gorssel en omgeving een gezellig en cultureel uitje. Iedere keer wordt een interessante spreker uitgenodigd voor een lezing en na afloop is er een gezamenlijke lunch. 
Nog steeds geldt: thuis­blijven bij (verkoudheids­)­klachten en in de zaal wordt maximaal geventileerd dus het kan fris zijn. 

Abstracte schilderkunst - Drs. Monique Hafkamp
Hafkamp. Piet Mondriaan MHjan2023 kleinPiet MondriaanVolgt u samen met kunsthistorica Monique Hafkamp de persoonlijke tocht van kunstenaars als Mondriaan, Kandinsky en Malevich en ontdek de abstracte kunst. Abstracte kunst is vaak lastig te begrijpen en te waarderen. Enerzijds omdat de vormgeving ogenschijnlijk eenvoudig lijkt, wat de vraag oproept wat er nu zo bijzonder aan is. Anderzijds omdat we de vormen niet herkennen zoals die zich voordoen in de reële wereld om ons heen. Aan het begin van de 20 e eeuw waren er diverse kunstenaars die op zoek gingen naar een andere vormgeving en een nieuwe vorm van verbeelden. Om diverse redenen en op diverse manieren volgden zij een ontwikkeling naar abstracte kunst. Dat ging niet van de ene op de andere dag.

Maximaal aantal bezoekers is 60 en 48 voor de lunch.
Entreeprijs is € 12,50 of € 6,- zonder lunch.
Om half 11 wordt begonnen koffie of thee. De lezing begint om 11 uur. Daarna is er een glaasje wijn of fris en de lunch is van 12.30 tot 13.30 uur.  Reserveren is niet mogelijk. Zaal open vanaf 10 uur.

Website van PlusPunt

    


Locatie

Locatie:
‘t Trefpunt
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends