Workshop fruitbomen en klein fruit snoeien

Wanneer:
zondag 27 november 2022
Waar:
Tuinderij de Veldhof
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

WorkshopSnoei 1 kleinOp zondag 27 november verzorgt Taco Blom (opnieuw) een work­shop snoeien van fruit­bomen en klein fruit bij Tuinderij De Veld­hof: fruit- en notenbomen en bessen, bramen en fram­bozen. 
Hoe snoei je zorgvuldig en verant­woord? Wanneer snoei je en waarom? Hoe snoei je zodat je kunt stoppen met snoeien? Wat moet je per se niet doen? Leer kijken om de juiste in­schattingen te kunnen maken.
WorkshopSnoei 2 kleinHet snoeien van fruit­bomen is niet altijd ideaal. Een fruit­boom is op zijn best als die op een natuurlijke wijze kan groeien. Snoeien volgens de boeken leidt meestal tot de nood­zaak om te blijven snoeien. Met snoeien wordt veel verstoord, zoals de hormoon­huishouding van de boom. Hoe herstel je dat? 

De work­shop is voornamelijk praktisch van aard en wordt gehouden op Tuinderij De Veld­hof.
Aandachts­gebieden op deze dag zijn onder meer: de hormoon­huishouding van de boom, de wortel-kroon verhouding en de op­bouw van de boom. Verder komen praktische vaardig­heden aan de orde: hoe kun je dit ook op je eigen plek uit­voeren en gebruik en onderhoud van het gereed­schap. Neem indien mogelijk een eigen snoei­schaar mee.

Perma­cultuur docent Taco Blom werkte jarenlang als boom­verzorger en paart die ervaring aan zijn rijke kennis van perma­cultuur, mede opgedaan in 12 jaar les­geven en op zijn 4 ha grote tuin, waar zeer veel verschillende soorten fruit en noten te vinden zijn.

De workshop is van 10.00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen € 75 inclusief thee en koffie. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
NB.: het aantal plaatsen is beperkt.

 

 

 

 

 

 


Locatie

Locatie:
Tuinderij de Veldhof
Tuinderij de Veldhof

Omschrijving

Hoek Veldhofstraat/Marsweg
Vanuit Gorssel de Veldhofstraat nemen. De tuinderij zit net over het spoor rechts.
Locatie op Google Maps

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends