Oosters Filosoof Dijkstra in het Kunstkringcafé

Wanneer:
dinsdag 3 januari 2023
Waar:
Eetcafé de Hoek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Iedere eerste dins­dag van de maand is er van 16.00 uur tot 17.30 uur een Gorssels Kunst­café in Eetcafé De Hoek in Gorssel. Lief­hebbers van kunst en cultuur kunnen ervaringen uit­wisselen en er is steeds een interessante gast die een in­leiding zal verzorgen. 

Michel Dijkstra over oosterse filosofie
Michel Dijkstra kleinMichel Dijkstra - foto Leonie de JongDinsdag 3 januari komt dr. Michel Dijkstra, gespecialiseerd in oosterse filosofie, naar De Hoek. Dick van Welzen gaat met hem in gesprek over de oosterse filosofie: denken tussen loslaten en verbinden.
‘Spring in het grenzeloze en maak het je thuis!’ Deze uitspraak van de antieke taoïstische wijsgeer Zhuang Zi toont een van de grote thema’s uit de oosterse filosofie: loslaten en verbinding vinden. Als de mens in staat is om zijn ‘dikke ik’ los te laten, kan hij zich met het andere of de ander verbinden. Deze openheid vormt ook de mogelijkheids­voorwaarde voor creativiteit, zowel op artistiek als filosofisch vlak. Een oefenweg zonder begin en einde.
Kunstuitingen, waaronder een Chinese schildering, de beroemde Ryoanji tuin in Kyoto, werk van Alberto Giacometti en zelfs een ZeerKortVerhaal van A.L. Snijders, bieden treffende illustraties.

Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Er wordt een vrijwillige bij­drage gevraagd voor een attentie voor de gast. 
Na afloop van de bijeen­komst kunt u, als u dat wilt en voor eigen rekening, eten aan de lange tafel in het eet­café om na te praten. Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeen­komst opgeven. 
Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring zie www.gorsselsekunstkring.nl

  


Locatie

Locatie:
Eetcafé de Hoek
Eetcafé de Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek
Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends