Veelzijdig kunstenares Marina Nijdeken in het Kunstkringcafé

Wanneer:
dinsdag 7 februari 2023
Waar:
Gasterij de Hoek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Nijdeken Marina kleinMarina Nijdeken in haar atelierIedere eerste dins­dag van de maand is er van 16.00 uur tot 17.30 uur een Gorssels Kunst­café in Eetcafé De Hoek in Gorssel. Lief­hebbers van kunst en cultuur kunnen ervaringen uit­wisselen en er is steeds een interessante gast die een in­leiding zal verzorgen. 
Op 7 februari is kunstenares Marina Nij­deken uit Deventer te gast in De Hoek. Zij wordt geïnterviewd door Marcel Schoemaker. 

Veelzijdig kunstenares
De Deventerse, die geboren en getogen is in de Achter­hoek, mag gerust een veel­zijdig kunstenares genoemd worden. Ze is al jaren een gevestigd portret­tist en gaat ook graag de uit­daging van het model schilderen aan. Over de portretten zegt ze zelf: “Ik heb een wilde toets, levendig en kleur­rijk. Mijn stijl uit zich erin dat ik alleen gedeeltes vrij realistisch op­zet. Na verloop van tijd merk ik dat de wilde kunste­naar in Marina er uit wil en wordt het werk van­zelf wat speelser en ruiger. Niet van dat benauwde in ieder geval”. Marina’s veelzijdig­heid komt ook tot uiting in opdrachten voor grote decors of voor festivals (Zwarte Cross). Ook de openbare ruimte schuwt ze niet. Marina is op dit moment bezig met de af­ronding van een kunst­project in de nieuwe Ter Stege-tunnel in Olst. Een tijdmachine van verleden naar heden met mede­werking van inwoners van Olst die hun verhalen met haar hebben gedeeld voor dit kunst­project. En vorig jaar werd Marina zomaar een BN’er door haar deel­name aan Sterren op het Doek met Ronald Koeman in de hoofd­rol.
Over de vele aspecten van haar werk komt Marina graag vertellen in het Gorssels Kunst­café. 
www.marinanijdeken.com 

  
Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Er wordt een vrijwillige bij­drage gevraagd voor een attentie voor de gast. 
Na afloop van de bijeen­komst kunt u, als u dat wilt en voor eigen rekening, eten aan de lange tafel in het eet­café om na te praten. Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeen­komst opgeven. 
Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring en de bereikbaar­heid vanwege weg­werkzaamheden nabij het café zie www.gorsselsekunstkring.nl.

   


Locatie

Locatie:
Gasterij de Hoek
Gasterij de Hoek

Omschrijving

Gasterij de Hoek
Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends