Mieke Conijn over de IJsselbiënnale in het Gorsselse Kunstkringcafé

Wanneer:
dinsdag 7 maart 2023
Waar:
Eetcafé de Hoek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

IJsselbiënnale 2023 kleinIedere eerste dins­dag van de maand is er van 16.00 uur tot 17.30 uur een Gorssels Kunst­café in Eetcafé De Hoek in Gorssel. Lief­hebbers van kunst en cultuur kunnen ervaringen uit­wisselen en er is steeds een interessante gast die een in­leiding zal verzorgen. 
Op 7 maart komt Mieke Conijn, directeur van de internationale kunst­manifestatie IJssel­biënnale en van Kunsten­lab in Deventer naar Eetcafé ‘De Hoek’. Dick van Welzen gaat met haar in gesprek. 
Derde IJsselbiënnale
Van 17 juni tot en met 17 september 2023 vindt de derde IJssel­biënnale plaats in de IJsselvallei van Rheden tot Kampen. Elke IJssel­biënnale staat in het teken van de gevolgen van klimaat­verandering voor ons land­schap. Dit jaar wordt ingezoomd op het thema ‘aarde-bodem-grond’ onder de titel ‘Grond­tonen’. 27 kunstenaars uit binnen- en buiten­land maken speciaal voor bijzondere locaties in het IJssel­landschap een kunst­werk en laten ons daardoor scherper kijken naar onze omgeving en daarmee ook naar ons­zelf. Het gevarieerde programma ‘Nevengeul’ – met groeps­exposities, meewerkende musea en podium­kunst – flankeert deze buiten­tentoonstelling. De eerste twee edities van de IJssel­biënnale telden elk zo’n 70.000 enthousiaste bezoekers die daarvoor vaak meer­daags de fiets namen. Sinds het eerste idee, stammend uit 2013, wordt inmiddels intensief samen­gewerkt met ongeveer 80 partners vanuit cultuur, erfgoed, landschap, water­beheer, Hanze­steden, overheden en toerisme. Mieke Conijn geeft een blik achter de schermen bij de organisatie van dit complexe evenement en een preview van de kunst­werken die komende zomer te zien zullen zijn. Ook Gorsselse uiter­waarden waren steeds het toneel van imposante en prikkelende kunst. “Zal dat deze zomer weer het geval zijn? Wie selecteert eigenlijk de deel­nemende kunstenaars. En hoe ga je om met tegen­slagen zoals corona, hoog­water en vandalisme? Zou ik me misschien nog kunnen opgeven als vrij­williger?”

Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Er wordt een vrijwillige bij­drage gevraagd voor een attentie voor de gast. 
Na afloop van de bijeen­komst kunt u, als u dat wilt en voor eigen rekening, eten aan de lange tafel in het eet­café om na te praten. Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeen­komst opgeven. 
Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring: zie www.gorsselsekunstkring.nl

  


Locatie

Locatie:
Eetcafé de Hoek
Eetcafé de Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek
Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends