Gastvrouw en sommelier Heleen Boom bij GKK-Kunst Café

Wanneer:
dinsdag 4 april 2023
Waar:
Eetcafé de Hoek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Iedere eerste dins­dag van de maand is er van 16.00 uur tot 17.30 uur een Gorssels Kunst­café in Eetcafé De Hoek in Gorssel. Lief­hebbers van kunst en cultuur kunnen ervaringen uit­wisselen en er is steeds een interessante gast die een in­leiding zal verzorgen. 

GKK HeleenBoom kleinHeleen Boom is gastvrouw en sommelier en is nu zelf te gast bij het Gorssels Kunst-Café. Heleen gaat in gesprek met Rento Brattinga over haar passie voor, en ervaringen met wijn.

Heleen Boom en haar man Pieter van de Pavoordt zijn al meer dan 40 jaar de eigenaren van restaurant Bouwkunde in Deventer. Een goed en comfortabel restaurant, niet te groot of te klein, witte tafellakens, klinkend kristal, een heerlijke spijskaart en een zeer uitgebreide wijnkaart. Dat laatste is te danken aan Heleen Boom, voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers en uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar 2022.

Mogen we het maken van wijn kunst noemen?
Kunst is vervoering en die komt bij ons binnen door meerdere zintuigen, onze ogen, oren, maar ook via onze neus en mond dankzij de toepasselijk genoemde smaakpapillen. En die papillen raken in vervoering door de juiste balans van een mooi gerecht met een door Heleen Boom geadviseerde wijn.
Zij doet dit zo goed dat zij veel erkenning krijgt, niet alleen in Deventer, maar tevens internationaal als enthousiaste adviseur bij wijnevenementen van Zuid-Afrika tot Japan. Kortom, een middag om niet te missen. Een socialer sommelier treft u nergens aan, wijnmakers en proevers zijn haar dierbaar. En ja, er zal wat te proeven zijn.

 
Ook niet-leden van de Gorsselse Kunstkring zijn hartelijk welkom. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor een attentie voor de gast. Na afloop is het mogelijk samen te eten en na te praten aan een lange tafel (voor eigen rekening). Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeenkomst opgeven.
Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring zie www.gorsselsekunstkring.nl

  


Locatie

Locatie:
Eetcafé de Hoek
Eetcafé de Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek
Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends