Kunstcafé van de Gorsselse Kunstkring

Wanneer:
dinsdag 5 september 2023
Waar:
Gasterij de Hoek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

TokyoDreamer KoenVermeule week 35 kleinKoen Vermeule, Tokyo Dreamer. Olieverf op doek, 2010, 230 x 180 cm. Collectie Albertinum Museum, Staatliche Kunstsammlungen Dresden, Galerie Neue Meister (foto Koen Vermeule)Iedere eerste dins­dag van de maand is er van 16.00 uur tot 17.30 uur een Gorssels Kunst­café in Eetcafé De Hoek in Gorssel. Lief­hebbers van kunst en cultuur kunnen ervaringen uit­wisselen en er is steeds een interessante gast die een inleiding zal verzorgen. 

Op dinsdag 5 september is beeldend kunstenaar Koen Vermeule (Goes, 1965) te gast in het Gorssels Kunst­café. Rento Brattiga gaat met hem in gesprek over zijn werk.
Je wordt door het werk van Koen Vemeule over­donderd door de weidse land­schappen op riant formaat, maar evenzo door zijn weergave van een ogen­schijnlijk willekeurig persoon die zich on­bespied waant in een stedelijke omgeving. De land­schappen lijken tijdloos, de personen observaties uit het alle­daagse hier en nu. Maar in beide onder­werpen lijkt er veel onzichtbaar aanwezig. Je ogen worden gedwongen op onder­zoek uit te gaan, dieper te graven naar wat ze werkelijk zien.
Vermeule volgde zijn opleiding in Tilburg bij TeHaTex en de Rijks­akademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam. Hij werkt in Amsterdam en woont in Muiden. Het werk van Vermeule is op­genomen in collecties van vele nationale maar ook inter­nationale musea, bedrijven en particulieren.

Aanmelden is niet nodig. Ook niet-leden van de Gorsselse Kunst­kring zijn welkom. De toegang is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bij­drage gevraagd voor een attentie voor de gast. Na afloop van de bijeen­komst kunt u, als u dat wilt en voor eigen rekening, eten aan de lange tafel in het eet­café om na te praten. Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeen­komst opgeven. 
Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring zie www.gorsselsekunstkring.nl.

 


Locatie

Locatie:
Gasterij de Hoek
Gasterij de Hoek

Omschrijving

Gasterij de Hoek
Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends