Open gesprek toekomst Joppekerk

Wanneer:
donderdag 1 december 2022
Waar:
Kerk Joppe
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Toekomst Joppe 2 1 12 22 kleinEind 2021 heeft het bestuur van de parochie HH. Twaalf Apostelen, waar de geloofs­gemeenschap Joppe toe behoort, besloten dat een groot aantal kerken in deze parochie de komende jaren de deuren moet sluiten. Ook de kerk in Joppe wordt aan de ere­dienst onttrokken: vanaf 1 januari 2025 zijn er geen weekend­vieringen meer. De geloofs­gemeenschap Joppe onderzoekt welke mogelijk­heden er zijn om in Joppe als lokale geloofs­gemeenschap verder te gaan en wat er gaat gebeuren met de kerk, pastorie en begraaf­plaats. 

In het voorjaar van 2022 organiseerden Locatie­raad en Pastoraats­groep Joppe een eerste bijeenkomst over de voor­genomen sluiting van de Joppe­kerk. Daarna heeft een groep initiatief­nemers veel werk verzet om te komen tot een degelijk toekomst­plan voor de kerk in Joppe, met een nieuwe invulling die ook voor de lokale gemeen­schap meerwaarde op kan leveren. Het plan is inmiddels op hoofd­lijnen besproken met het parochie­bestuur.
Locatie­raad en Pastoraats­groep Joppe nodigen leden van de geloofs­gemeenschap uit voor een vervolg­bijeenkomst op 1 december. Er is tijdens de bijeenkomst ruime gelegen­heid om vragen te stellen en mee te denken. Ook het Parochie­bestuur is vertegenwoordigd. 
De bijeenkomst begint om 20.15 uur. De kerk is vanaf 20.00 uur open. 

 

 

 


Locatie

Locatie:
Kerk Joppe
Kerk Joppe

Omschrijving

Rooms Katholieke kerk Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming
Joppelaan 71 A, 7215 AD Joppe
Website

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends