Lange doorstapwandeling van het IVN

Wanneer:
zondag 12 februari 2023
Waar:
Sluis Eefde
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Op zondag 12 februari organiseert het IVN Zutphen een fijne doorstapwandeling. Start om 11.00 uur bij de sluis in Eefde aan de Kapperallee. De wandeling duurt ongeveer 3 uur, de afstand is ruim 10 km. Er is een pauze. De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Honden kunnen niet mee op de tocht.

Doorstapwandeling IVN kleinDeze wandeling volgt het Twente­kanaal en vooral de Eefdese beek. Deze beek maakt twee takken naar het Twente­kanaal en juist dit kanaal heeft veel invloed gehad op de loop van de beek. Soms is die loop kaarsrecht, in andere gevallen maakt de beek meanders.

Omdat de excursie wat langer duurt, stappen we flink door. Enkele malen zullen we aandacht vragen voor het landschap met daarin het verloop van de beek. Verder passeren we enkele land­goederen, ook een landgoed dat na de oorlog verdwenen is.

Er is tijdens de wandeling een pauze met soep. Om de catering zo efficiënt mogelijk te maken, vragen we deelnemers zich op te geven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 0575 471995.

 


Locatie

Locatie:
Sluis Eefde
Sluis Eefde

Omschrijving

Het monumentale sluizencomplex van Eefde vormt de toegang tot het Twentekanaal vanaf de IJssel
Kapperallee 53A,  7211 CB Eefde
Locatie op Google Maps

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends