PlusPunt: Langs oude grenzen in Nederland

Wanneer:
woensdag 25 januari 2023
Waar:
‘t Trefpunt
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Eetcafé Pluspunt Gorssel organiseert iedere twee weken op woensdag voor 50-plussers uit Gorssel en omgeving een gezellig en cultureel uitje. Iedere keer wordt een interessante spreker uitgenodigd voor een lezing en na afloop is er een gezamenlijke lunch. 
Nog steeds geldt: thuis­blijven bij (verkoudheids­)­klachten en in de zaal wordt maximaal geventileerd dus het kan fris zijn. 

Langs oude grenzen in Nederland
Hafkamp. Piet Mondriaan MHjan2023 kleinSchrijver Kester FreriksSchrijver Kester Freriks, o.a. medewerker Kunst en cultuur bij de NRC, publiceerde recent het geweldig goed ontvangen boek Grens­verkenningen. Langs oude grenzen in Nederland. NRC gaf het boek vier sterren en noemde het ‘verbluffend rijk’. In Grens­verkenningen ging Kester Freriks aan de hand van kaarten uit de zeventiende en achttiende eeuw op zoek naar die grenzen van toen in het landschap van nu. Hij liep langs de IJssel, was rondom het landgoed van kasteel Doorwerth, speurde met een strand­jutter naar het verdronken dorp West-Terschelling.

Maximaal aantal bezoekers is 60 en 48 voor de lunch.
Entreeprijs is € 12,50 of € 6,- zonder lunch.
Om half 11 wordt begonnen koffie of thee. De lezing begint om 11 uur. Daarna is er een glaasje wijn of fris en de lunch is van 12.30 tot 13.30 uur.  Reserveren is niet mogelijk. Zaal open vanaf 10 uur.

Website van PlusPunt

    


Locatie

Locatie:
‘t Trefpunt
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends