PlusPunt: Edward Hopper

Wanneer:
woensdag 8 februari 2023
Waar:
‘t Trefpunt
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Eetcafé Pluspunt Gorssel organiseert iedere twee weken op woensdag voor 50-plussers uit Gorssel en omgeving een gezellig en cultureel uitje. Iedere keer wordt een interessante spreker uitgenodigd voor een lezing en na afloop is er een gezamenlijke lunch. 
Nog steeds geldt: thuis­blijven bij (verkoudheids­)­klachten en in de zaal wordt maximaal geventileerd dus het kan fris zijn. 

Edward Hopper (1882 – 1967). Visioen van een werkelijkheid?
Nighthawks oil canvas Edward Hopper Art Institute 1942 kleinNighthawks oil canvas - Edward Hopper - Art Institute 1942Dick Beltman neemt u in zijn lezing mee naar het leven en werk van de Amerikaanse schilder Edward Hopper (1882–1967). Hoe kun je Hopper als schilder het beste karakteriseren? Schilderde hij de werkelijkheid of was dat een werkelijkheid? Of visioenen van een werkelijkheid? Realiteit of is er wat anders aan de hand? Hij zal het hebben over fascinatie, verstilling, leegte en ingehouden emotie.


Maximaal aantal bezoekers is 60 en 48 voor de lunch.
Entreeprijs is € 12,50 of € 6,- zonder lunch.
Om half 11 wordt begonnen koffie of thee. De lezing begint om 11 uur. Daarna is er een glaasje wijn of fris en de lunch is van 12.30 tot 13.30 uur. Reserveren is niet mogelijk. Zaal open vanaf 10 uur.

Website van PlusPunt

    


Locatie

Locatie:
‘t Trefpunt
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends