Concert van The Hague String Trio

Wanneer:
zondag 19 maart 2023
Waar:
Kapel op 't Rijsselt
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Concert van The Hague String Trio
Programma: Hongaarse Rapsodie

The Hague String Trio kleinHet trio laat in dit concert horen dat muziek uit de Romantiek niet alleen wordt gekenmerkt door uitbundige emoties en een (her)ontdekking van de natuur, maar ook Oost-Europese invloeden kent waarbij temperament een belangrijk onderdeel is. Vooral Haydn, Kodály en Bartók hebben zich laten inspireren door de Hongaarse volksmuziek. De rapsodie, een muziekvorm die zowel in de klassieke als in de popmuziek voorkomt, was en is vooral populair vanwege de spontane inspiratie en de grote variatie aan stemmingswisselingen.
De Gelderlander: The Hague String Trio laat het publiek in trance achter …

The Hague String Trio werd opgericht in 2006 door Justiyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. De musici hebben elk een eigen loopbaan en spelen bij grote orkesten. Daarnaast heeft het Trio zich inmiddels een eigen plek verworven op de (inter)nationale podia. De musici verkennen graag de grenzen van het strijktriorepertoire; van de bekende meesterwerken tot wat onbekender werk. Op de laatste CD van het trio is onder de naam Celebrating Women! werk te horen van vrouwelijke componisten uit de 2e helft van de 19e eeuw.
In dit concert in de Kapel speelt Oost-Europees temperament een belangrijke rol.

Aanvang 11.30 uur
Kaartjes kosten € 22,-; T/m 18 jaar gratis. 

Directe link naar webpagina van de Kapel voor meer info en voor reserveren.

  


Locatie

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en theater, met een overwegend klassieke programmering en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.
Website
Locatie op Google Maps

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends