Sopraan Wendy Roobol & fortepianiste Ursula Dütschler

Wanneer:
zondag 23 april 2023
Waar:
Kapel op 't Rijsselt
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Concert van Sopraan Wendy Roobol & fortepianiste Ursula Dütschler + begeleidingsensemble
Programma: Mozarts mooie meiden

Wendy Roobol kleinEen vrolijk programma met liederen, concertaria’s en instrumentale stukken van Wolfgang Amadeus Mozart. Van deze componist is bekend dat hij oog had voor vrouwelijk schoon. Met muziek, teksten, prachtige kostuums en een uit vijf musici bestaand ensemble wordt een ode gebracht aan de vier belangrijkste vrouwen waar hij zijn muzikale talent aan heeft gewijd. Een lust voor oog en oor.

Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde prima donna Francesca Adriana Gabrieli de beroemde rozen-aria uit Le Nozze di Figaro niet zingen bij de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? En voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom? Deze vragen rond Mozart, zijn muziek en de vrouwen die belangrijk waren voor hem en zijn muziek komen aan de orde in dit concert! In de Kapel op ‘t Rijsselt krijgt u daarop de antwoorden.

Aanvang 11.30 uur
Kaartjes kosten € 22,-; t/m 18 jaar gratis. 

Directe link naar webpagina van de Kapel voor meer info en voor reserveren.

  


Locatie

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en theater, met een overwegend klassieke programmering en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.
Website
Locatie op Google Maps

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends