Excursie Gorsselse Heide thema Geschiedenis

Wanneer:
zondag 26 februari 2023
Waar:
Gorsselse Heide
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Gorsselse Heide 2023 kleinMeer weten over de geschiedenis van de Gorsselse Heide? ‘Toen de Gorsselse Heide nog onderdeel was van de marke Harfsen en de militairen er oefenden…’

IVN en Marke Gorsselse Heide nemen u mee door de geschiedenis van Gorsselse Heide op zondag 26 februari om 14.00 uur tijdens een excursie over de Gorsselse Heide. De start is vanaf de hoek Deventer­dijk en Gerrit Slagman­straat (locatie op Google Maps).

De Gorsselse Heide was als 'gemeen­grond' in gebruik door boeren uit de omgeving. Schapen werden gehouden voor de laken­productie, gagel werd gebruikt voor het bereiden van bier. Vanaf midden 19e eeuw tot 2006 was het in gebruik als militair oefenterrein. Koning Willem I en Koningin Wilhelmina namen er parades af. Tank­grachten, grote hekken, een schiet­baan, oefen­baan en kogel­vangers herinneren aan die tijd. In 2009 is dit gebied 'wegens vrede' aan Stichting IJssel­landschap verkocht en nu is deze natte heide een particulier natuur­gebied. Tijdens de wandeling gaan we op zoek naar plekken die herinneren aan deze geschiedenis.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De excursie duurt ongeveer twee uur. Honden kunnen helaas niet mee. Het kan nat zijn op de heide; denk aan geschikt schoeisel (evt. laarzen).

Meer info: www.markegorsselseheide.nl of www.ivn.nl/afdeling/zutphen of tel. 06 54352748.

  


Locatie

Locatie:
Gorsselse Heide
Gorsselse Heide

Omschrijving

De Gorsselse Heide is een mooi natuur­gebied tussen Gorssel, Eefde en Harfsen.
Het is vrij toegankelijk en er worden excursies gehouden.
Meer over de Heide in de rubriek Erop uit 

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends