PlusPunt: Jachtslot het Oude Loo

Wanneer:
woensdag 19 april 2023
Waar:
‘t Trefpunt
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Eetcafé Pluspunt Gorssel organiseert iedere twee weken op woensdag voor 50-plussers uit Gorssel en omgeving een gezellig en cultureel uitje. Iedere keer wordt een interessante spreker uitgenodigd voor een lezing en na afloop is er een gezamen­lijke lunch. 

In mei en juni zijn er dit jaar geen lezingen. Dit is dus de laatste bijeenkomst van PlusPunt van het seizoen. Na een lange zomer­stop start PlusPunt weer op 6 september 2023.

Jachtslot het Oude Loo
OudeLoo19april kleinHuub Ummels is oud beleidsambtenaar cultureel erfgoed bij gemeente Apeldoorn. Na zijn pensionering heeft hij nog een aantal jaren deel uitge­maakt van de weten­schappelijke staf van paleis Het Loo. Het Oude Loo is misschien wel een van de minst bekende kastelen van ons land. Sinds 1684 wordt gebruikt door de Oranjes. Daarvoor woonden er tal van Gelderse adellijke families. Thans is het vooral weekendhuis van koning Willem Alexander en koningin Maxima. Nu is het kasteel beschikbaar gesteld voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Maximaal aantal bezoekers is 60 en 48 voor de lunch. 
Entreeprijs is € 12,50 of € 6,- zonder lunch.
Om half 11 wordt begonnen koffie of thee. De lezing begint om 11 uur. Daarna is er een glaasje wijn of fris en de lunch is van 12.30 tot 13.30 uur. Reserveren is niet mogelijk. Zaal open vanaf 10 uur.

 

 

    


Locatie

Locatie:
‘t Trefpunt
‘t Trefpunt

Omschrijving

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel
Website
Locatie op Google Maps

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends