Lezing over Nationale Veteranenbegraafplaats

Wanneer:
vrijdag 24 maart 2023
Waar:
Detmerskazerne
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Wie een stap zet door de groene hekken bij de opgang van de Nationale Veteranen­begraafplaats in Loenen zal het herkennen: de rust, de waardigheid. Koning Willem Alexander noemde het tijdens de opening in november 2020 “prachtig en sereen”. En wie daarna doorloopt ziet in de verte de stilmakende witte grafstenen staan met daarachter het rood, wit en blauw deinend op de wind.

Loenen kleinHet is de entree van een unieke laatste rustplaats voor veteranen die voorziet in een grote behoefte om het gevoel van verbondenheid, saamhorigheid en kameraad­schap ook een rol te laten spelen na de dood. Een veteraan verwoordde het treffend tijdens de opening: “bij elkaar zijn omdat je bij elkaar hoort”.

Hans Bleijerveld, directeur van Team Bijzondere Uitvaarten van Monuta – gespecialiseerd in ceremonieel en protocol tijdens uitvaarten, en in het bijzonder uitvaarten van militairen, veteranen en politie­agenten, komt hierover vertellen. Bleijerveld is vanaf de eerste dag betrokken geweest en beheert de Nationale Veteranen­begraafplaats. Tijdens zijn bezoek aan het Veteranen Ontmoetings­centrum (VOC) in de Detmerskazerne vertelt hij onder meer over de indrukwekkende aula en het herdenkings- en educatie­centrum. Hij zal u informeren over alle mogelijkheden op deze bijzondere begraafplaats.

Zaal open: 19.00 uur. Begin lezing: 19.45 uur

 
Meer:

   

 


Locatie

Locatie:
Detmerskazerne
Detmerskazerne

Omschrijving

Kazerneplein 6, 7211BM Eefde
In de kazerne is het Veteranen Ontmoetings Centrum gevestigd
Locatie op Google Maps

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends