GKK-Lezing: ‘Glas, licht en kleur’ door Hermine van der Does

Wanneer:
donderdag 20 april 2023
Waar:
Residentie de Roskam
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Op donderdag 20 april is glaskunstenaar Hermine van der Does te gast bij de Gorsselse Kunst­kring in Residentie de Roskam. 

GKK Hermine van der Does kleinRuim 25 jaar geleden startte Hermine haar eigen glasatelier. Zij werkt samen met haar partner Ronald Jonker die technisch instrument­maker is. Samen hebben zij vele uiteenlopende projecten in glas gerealiseerd, meestal in opdracht voor particulieren, maar ook voor bedrijven, instellingen, architecten en kerken. Hermine laat zich veelal inspireren door de structuren uit de natuur, zoals kristallen en moleculen. Ook zoomt zij in op het heelal en zijn sterren­stelsels. ‘Het kleine reflecteert het grote en andersom’.

Aan de hand van beeldmateriaal vertelt Hermine over de totstand­koming van werk in opdracht en vrij werk. Zowel de inspiratie­bronnen als ook de praktische uitvoering komen ruimschoots aan bod.

Hermine van der Does is glaskunstenaar en glazenier, opgeleid aan de Staatliche Glasfach­schule in Duitsland. Al 25 jaar vervaardigt zij glas­objecten voor binnen en buiten en in opdracht ontwerpt ze ook glaswanden, ramen en deuren. ‘Het is mijn specialiteit om voor een specifieke locatie of een bijzondere gelegenheid een passend glas­ontwerp te maken.’

De Gorsselse Kunstkring (GKK) organiseert zes keer per seizoen een lezing in Gorssel. Aanmelden is niet nodig.
Ook niet-leden zijn welkom. Zij betalen € 10,- per persoon per lezing, contant te voldoen aan de zaal. Jongeren onder 18 jaar: gratis toegang.
 

 

 

 


Locatie

Locatie:
Residentie de Roskam
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends