GKK Kunstcafé: Tessa de Loo

Wanneer:
dinsdag 6 juni 2023
Waar:
Eetcafé de Hoek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

LooTessaDe kleinTessa de Loo (foto: A. van der Meer)Iedere eerste dins­dag van de maand is er van 16.00 uur tot 17.30 uur een Gorssels Kunst­café in Eetcafé De Hoek in Gorssel. Lief­hebbers van kunst en cultuur kunnen ervaringen uit­wisselen en er is steeds een interessante gast die een inleiding zal verzorgen. 
Op dinsdag 6 juni is schrijver Tessa de Loo te gast in het Gorssels Kunst­café. Sonja van der Chijs gaat met haar in gesprek over haar passie voor het schrijver­schap en in het bijzonder het ont­staan van haar nieuwe boek. 
Tessa de Loo, bekend van onder andere de roman De Tweeling, vertaald in 24 talen en verfilmd, ver­ruilde midden in corona­tijd haar geliefde Portugal voor Neder­land. Drie jaar lang werkte zij continu aan haar nieuwe roman ‘De stad in je hoofd'.
Het boek is beangstigend actueel als we kijken naar wat er op dit moment in de oorlog in Oekraïne gebeurt. ‘De stad in je hoofd' begint bij hoofd­persoon Twan, die op 8-jarige leeftijd in de Tweede Wereld­oorlog een bombardement op zijn stad mee­maakt. Het boek neemt ons daarna mee in zijn gedachten­gang hierover: van kind tot volwassen man en de impact die deze gebeurtenis op zijn hele leven heeft. Een boek vol liefde en oorlogs­trauma tegen het decor van een eeuwen­oude stad. Daarbij beschrijft Tessa de Loo ook treffend hoe Neder­land er toen uitzag en moderniseerde: de kruideniers­winkel die ineens super­markt werd. De stads­vernieuwing: een strijd waarbij schilder­achtige panden plaats moesten maken voor nieuwbouw.
Na afloop is Tessa de Loo aan­wezig om haar boek (voor iedereen) te signeren. 

Aanmelden is niet nodig. Ook niet-leden van de Gorsselse Kunst­kring zijn welkom. De toegang is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor een attentie voor de gast. Na afloop van de bijeen­komst kunt u, als u dat wilt en voor eigen rekening, eten aan de lange tafel in het eet­café om na te praten. Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeenkomst opgeven. 
Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring zie www.gorsselsekunstkring.nl.

 

 

 

 


Locatie

Locatie:
Eetcafé de Hoek
Eetcafé de Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek
Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends