Open tuin dag Tuinderij De Veldhof met plantjesmarkt

Wanneer:
maandag 29 mei 2023
Waar:
Tuinderij de Veldhof
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Open2023 kleinOp maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) organiseert Tuinderij De Veld­hof in Joppe een open tuin dag met rond­leidingen en een plantjes­markt. Er zijn biologische groente­plantjes te koop, zoals tomaten, komkommer, pompoen, courgette, sla, kruiden en nog veel meer. Er zijn rond­leidingen over de tuin waarin tuinder Valérie laat zien hoe de tuin­derij is opgebouwd. Ook worden er vers geoogste groenten aangeboden (onder andere sla, andijvie en pak­soi). Deze dag wordt ook de onlangs aangelegde snijbloemen­tuin geopend; bloemen­vrouw Ingrid vertelt over de mogelijk­heden om op De Veldhof schone bloemen te plukken.
De tuinderij is een gemeenschaps­project (CSA), een dynamische tuin met een divers aanbod van groenten, kruiden en fruit. Oogst­leden kunnen in de periode mei t/m december wekelijks zelf naar wens oogsten. Oogsten wanneer het uitkomt (toegang van woensdag t/m zondag); vers, lokaal en op natuur­lijke wijze geteeld. Instappen als nieuw oogst­lid tijdens de open tuin dag kan ook, met een proef­periode van vier weken.
De open tuin dag van De Veldhof vindt plaats van 10.00 tot 16 .00 uur. Rond­leidingen om 11.00, 13.00 en 15.00 uur; aanmelden is niet nodig. Plantjes en groente contant af­rekenen of via een Tikkie. 
Kom, indien mogelijk, op de fiets. De parkeer­mogelijkheden zijn beperkt. Honden zijn helaas niet welkom op de tuinderij.

 

 

 


Locatie

Locatie:
Tuinderij de Veldhof
Tuinderij de Veldhof

Omschrijving

Hoek Veldhofstraat/Marsweg
Vanuit Gorssel de Veldhofstraat nemen. De tuinderij zit net over het spoor rechts.
Locatie op Google Maps  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends