Kunstcafé van de Gorsselse Kunstkring

Wanneer:
dinsdag 3 oktober 2023
Waar:
Eetcafé de Hoek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Iedere eerste dins­dag van de maand is er van 16.00 uur tot 17.30 uur een Kunst­café van de Gorsselse Kunstkring in Eetcafé De Hoek in Gorssel. Lief­hebbers van kunst en cultuur kunnen ervaringen uit­wisselen en er is steeds een interessante gast die een inleiding zal verzorgen. 

Stef Kreymborg
stefkreymborg2 small kleinDeze keer zal Stef Kreymborg, een veelzijdig kunstenares uit Zutphen, haar verhaal delen en in gesprek gaan met moderator Marije Alma. Het basis­principe van haar beeldende werk is het vermenigvuldigen van een enkel gegeven tot een groter geheel. In deze verzamelingen verkent ze de spanning tussen orde en wanorde, uniformiteit en diversiteit, zoals dit wonderlijk samen­gaan van regelmaat en oneindige variatie al eeuwen­lang door de natuur wordt voorgedaan.
Een ander onderzoeks­thema in haar kunst is de dynamiek tussen massa en individu. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is haar langdurige project genaamd ‘de Klaagmuur van eenzame sokken'. Dit werk, dat reisde van de Tweede Kamer in Den Haag met vele tussenstops naar China en New York, is opgebouwd uit talloze weessokken die samen een footprint van onze samenleving vormen.
In haar prachtige atelier met uitzicht op de IJssel is haar werk op dit moment wat bescheidener van formaat en neemt een meer ruimtelijke dimensie aan. Zoals de objecten gemaakt uit losse draadjes, die vrij in de ruimte staan. Aanraken mag!

Informatie
Aanmelden is niet nodig. Ook niet-leden van de Gorsselse Kunst­kring zijn welkom. De toegang is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bij­drage gevraagd voor een attentie voor de gast. Na afloop van de bijeen­komst kunt u, als u dat wilt en voor eigen rekening, eten aan de lange tafel in het eet­café om na te praten. Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeen­komst opgeven. 
Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring zie www.gorsselsekunstkring.nl.

   


Locatie

Locatie:
Eetcafé de Hoek
Eetcafé de Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek
Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends