GKK-Lezing door kunstdetective Arthur Brand

Wanneer:
donderdag 28 september 2023
Waar:
Residentie de Roskam
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Op donderdag 28 september is kunstdetective Arthur Brand te gast bij de Gorsselse Kunst­kring in Residentie de Roskam. 
De lezing begint om 20.00 uur, zaal open om 19.45 uur. Ook niet-leden van de GKK zijn welkom; zij betalen € 10 p.p., contant te voldoen aan de zaal. Jongeren onder 18 jaar hebben gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.

'Als je bedreigd wordt, dan weet je dat je goed zit'
GKKBrand kleinArthur Brand is ‘s werelds beroemdste kunst­detective. Hij heeft inmiddels voor ruim 350 miljoen Euro aan gestolen kunst terug­gevonden. Veel van zijn zaken haalden wereldwijd de voorpagina's van de kranten. Zoals nog maar kort geleden, toen door zijn werk de gestolen Van Gogh,‘Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar’ werd terugbezorgd in een Ikea-tas. 
Ook heeft hij zijn eigen serie 'De Kunstdetective' bij Omroep Max. Zijn boek 'De Paarden van Hitler' wordt inmiddels verfilmd.

Arthur Brand raakt op jonge leeftijd geïnteresseerd in kunst en geschiedenis. Na een studie Spaans en geschiedenis, waarvoor hij onder meer in Spanje en Argentinië woonde, specialiseert Arthur Brand zich in de kunst en antiquiteitenhandel. Hij ontdekt dat die handel een schaduwzijde kent; scrupuleuze handelaren, vervalsers, dieven, maffia en zelf terroristen verdienen er hun geld mee.

Arthur heeft zijn eigen werk als kunstonderzoeker gecreëerd zodra hij besefte hoe groot de illegale kunsthandel was. Kunst en criminaliteit blijken goed samen te gaan. Zo zijn er kunsthandelaren en vervalsers die hun klanten voor grof geld tillen. Naar schattig is er met een kwart van alle verkochte kunst en antiquiteiten iets mis, van stiekeme restauraties tot complete vervalsingen.

  

 

 

 


Locatie

Locatie:
Residentie de Roskam
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends