GKK-Lezing: Metamorphosen

Wanneer:
donderdag 28 september 2023
Waar:
Residentie de Roskam
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Ovidius Metamorphosis George Sandys 1632 edition kleinMetamorphosen van P. Ovidius Naso (afb. Wikipedia)De geplande lezing door kunst­detective Arthur Brand kon niet doorgaan, maar er is een vervangende spreker gevonden.
Deze avond is Liesje Schreuders, literatuur­wetenschapper, te gast bij de Gorsselse Kunst­kring in Residentie de Roskam. 

De lezing begint om 20.00 uur, zaal open om 19.45 uur. Ook niet-leden van de GKK zijn welkom; zij betalen € 10 p.p., contant te voldoen aan de zaal. Jongeren onder 18 jaar hebben gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.

Metamorphosen van Ovidius
Liesje Schreuders bespreekt in vogel­vlucht de historische en biografische achter­gronden van de 'Metamorphosen van Ovidius', een tijdloos, episch meester­werk uit de eerste jaren na Christus. Ook worden een aantal van de beroemdste passages voor­gelezen en wordt een tipje van de sluier opgelicht ten aanzien de receptie en doorwerking hiervan in de huidige tijd. Natuurlijk komen er ook beroemde kunstwerken voorbij die op de mythen van Ovidius zijn gebaseerd. Voorkennis is niet nood­zakelijk, maar 'het wordt een feest van herkenning'.
Liesje Schreuders, docent literatuurgeschiedenis, geeft lezingen en cursussen bij verschillende in­stellingen en organisaties door het hele land. Sinds 2016 schrijft ze ongeveer vier keer per jaar een column voor de website van de Maat­schappij der Nederlandse Letter­kunde.

 

 

 


Locatie

Locatie:
Residentie de Roskam
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends