GKK-Lezing: Highlights moderne architectuur

Wanneer:
maandag 26 februari 2024
Waar:
Residentie de Roskam
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Op maandag 26 februari zal kunst- en architectuurhistorica Yvonne Hilgenkamp een voordracht verzorgen voor de Gorsselse Kunst­kring met als titel 'Highlights moderne architectuur'.  
De lezing begint om 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Ook niet-leden van de GKK zijn welkom; zij betalen € 10 p.p., contant te voldoen aan de zaal. Jongeren onder 18 jaar hebben gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.

'Highlights moderne architectuur'
Bodega Marqués de Riscal en Elciego Álava panoramio2 kleinHotel Marqués de Riscal van architect Frank Gehry (Bron: Wikipedia)Tijdens deze lezing neemt Yvonne Hilgenkamp je mee langs steden over de hele wereld voor een uitgebreide blik op de beroemdste en meest invloed­rijke gebouwen uit de geschiedenis van de moderne architectuur. Architecten als Rem Koolhaas, Zaha Hadid, Frank Gehry, Francine Houben en bureaus als Herzog & de Meuron en MVRDV komen aan bod. Natuurlijk is er ook aandacht voor de klassiekers als Le Corbusier, Frank Lloyd Wright en Bauhaus. Van de Beurs van Berlage in Amsterdam tot het Guggenheim Museum in New York, en van de Van Nelle fabriek in Rotterdam tot de Reichstag-koepel in Berlijn.

Yvonne Hilgenkamp
Yvonne Hilgenkamp kleinYvonne HilgenkampKunst- en architectuur­historica Yvonne Hilgenkamp heeft jarenlange ervaring in het presenteren van de rijke geschiedenis van de westerse architectuur, stedenbouw en kunst. Ze maakt op heldere wijze de kunst­geschiedenis voor een divers publiek toegankelijk. Haar interesse is breed en gaat van de Romeinen tot Rembrandt, van De Pijp tot Parijs en van Art Déco tot Dubai’s wolkenkrabbers. Over al deze onderwerpen vertelt ze graag en enthousiast.
   

 

 

 


Locatie

Locatie:
Residentie de Roskam
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends