GKK-Lezing: Juwelen en mensen

Wanneer:
donderdag 21 maart 2024
Waar:
Residentie de Roskam
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Op donderdag 21 maart zal juwelenhistoricus Martijn Akkerman een voordracht verzorgen voor de Gorsselse Kunst­kring met als titel 'Juwelen en mensen'.  
De lezing begint om 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Ook niet-leden van de GKK zijn welkom; zij betalen € 10 p.p., contant te voldoen aan de zaal. Jongeren onder 18 jaar hebben gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.

'Juwelen en mensen'
martijnakkerman tussenKunstenkitsch kleinMartijn Akkerman tijdens het programma Tussen kunst en kitsch (Bron AvroTros)Juwelen en mensen zijn al lange tijd onlosmakelijk met elkaar verbonden en leveren de mooiste verhalen op. Akkermans liefde voor juwelen is tot stand gekomen toen zijn vader in 1960 juwelen erfde, die voor een deel afkomstig waren van zijn groot­moeder. "Hierbij was een ovale broche, bezet met diamantjes, die door mijn vader ‘mijn groot­moeders diamanten boot’ werd genoemd. Vanaf dat moment wilde ik weten waarom deze broche een boot werd genoemd. In feite ontstond toen de interesse in de historie van juwelen en het verhaal achter juwelen. Zo ook het verhaal van een hagedis van Cartier, van circa 1950, de Sutherland Diamonds en Elizabeth Taylor."

Martijn Akkerman
Martijn Akkerman is geboren in Alkmaar, in de directe nabijheid van het kunstenaars­dorp Bergen, waar zijn vader als toon­kunstenaar al voor de Tweede Wereldoorlog contacten had met kunstenaars aldaar. Kunst en muziek horen bij zijn leven. Hij is juwelen­historicus, geeft voordrachten en lezingen en publiceert regelmatig. Daarnaast zit hij in de keuring van BRAFA en is juwelen­expert in ‘Tussen Kunst & Kitsch’ en ‘Blauw Bloed’. Bovendien verleent hij regelmatig medewerking aan tentoonstellingen, meest recentelijk die over koningin Juliana in de Nieuwe Kerk.


   

 

 

 


Locatie

Locatie:
Residentie de Roskam
Residentie de Roskam

Omschrijving

Residentie de Roskam is het zalencomplex van Loetje Gorssel
Eigen ingang aan de zijkant (naast museum)
Hoofdstraat 26, 7213 CW Gorssel
Telefoon: 0575 -760199 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends