Kunstcafé van de Gorsselse Kunstkring

Wanneer:
dinsdag 12 december 2023
Waar:
Gasterij de Hoek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

De Gorsselse Kunstkring (GKK) organiseert iedere maand het Gorssels Kunstcafé in Eetcafé De Hoek in Gorssel. Normaal is dat op de eerste dinsdag van de maand, maar deze keer is het op 12 december, 'uit respect voor de Goedheiligman'.

Schrieken Bergkwartier kleinTe gast is deze keer Barend Jan Schrieken, directeur bij NV Berg­kwartier Deventer. Moderator Marcel Schoemaker gaat met hem in gesprek.
Van 16.00 uur tot ongeveer 17.30 uur.

De NV Bergkwartier in Deventer is opgericht in 1968 en bezit circa 200 historische panden, vrijwel allemaal rijks­monumenten, in en rond de historische binnen­stad van Deventer. Barend Jan Schrieken is er sinds 2018 directeur. Daarvoor was hij onder andere werkzaam bij het Nationaal Restauratie­fonds. Barend Jan: ‘Al sinds mijn afstuderen aan de TU Delft bij de Rijksdienst voor Monumenten­zorg heb ik een passie voor monumenten. In mijn rol als directeur van de NV Bergkwartier draag ik graag bij aan de maatschappelijke waarde van de monumentale panden in Deventer.’
Barend Jan zal de aanwezigen meenemen door het boeiende verhaal van het Berg­kwartier. Met de spannende start van de NV toen er voor de zwaar beschadigde naoorlogse Deventer wijk ook andere plannen op tafel lagen. Over waar het cultuur­historisch besef van een aantal particulieren uiteindelijk toe leidde. En hoe nu, bewoners en bezoekers, het behouden culturele erfgoed weten te waarderen.

Aanmelden is niet nodig. Ook niet-leden van de Gorsselse Kunst­kring zijn welkom. De toegang is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bij­drage gevraagd voor een attentie voor de gast. Na afloop van de bijeen­komst kunt u, als u dat wilt en voor eigen rekening, eten aan de lange tafel in het eet­café om na te praten. Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeen­komst opgeven. 
Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring zie www.gorsselsekunstkring.nl.

 


Locatie

Locatie:
Gasterij de Hoek
Gasterij de Hoek

Omschrijving

Gasterij de Hoek
Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends