Kunstcafé van de Gorsselse Kunstkring

Wanneer:
dinsdag 2 april 2024
Waar:
Gasterij de Hoek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Herb kleinJacques HerbDe Gorsselse Kunstkring (GKK) organiseert iedere eerste dindag van de maand van 16.00 tot ongeveer 17.30 uur het Gorssels Kunstcafé in Gasterij (v/h Eetcafé) de Hoek in Gorssel. Iedere keer is er een interessante gast. Op dinsdag 2 april is dat Jacques Herb. Dick van Welzen gaat met hem in gesprek. 
Jacques Herb won in het Scheveningse Kurhaus een grote talenten­jacht (en de Italiaanse sport­auto). Zo begon zijn carrière. Tot dan bevoer hij de wereldzeeën. 
De zanger, ook componist en tekst­dichter, leerde de wereld van het levenslied kennen als zijn broekzak. Hij betrad podia van festival tot feest­tent, van kroeg tot crematorium. Herb onderhandelde met menig platen­baas en bewoog soepel mee van vinyl naar Spotify. Zijn superhit ‘Manuela’ verkocht in 1971 meer dan 250.000 exemplaren, was goed voor platina en nr. 1 in de Top 100. 
Door dit succes en de zege op een song­festival in Polen, kleefde het imago van smartlap­zanger steeds meer aan hem. Dat zat andere aspiraties – geschoold als klassiek zanger en met Mario Lanza als grote voorbeeld – nogal eens in de weg. Hoewel, in België speelde hij in operettes en revues. 
“Ach … een goede smart­lap is óók een dramatische opera, maar dan in vijf minuten”. 
Onthult hij eindelijk of Manuela echt stierf in het auto-ongeluk of redde zij het toch nog? En wat betekent 'Non ti scordar di me'? 
Jacques Herb zit al ruim vijftig jaar in het vak. In ‘Mijn levenslied’ zingt hij: 'Aan stoppen denk ik nu nog niet'.

Aanmelden is niet nodig. Ook niet-leden van de Gorsselse Kunst­kring zijn welkom. De toegang is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bij­drage gevraagd voor een attentie voor de gast. Na afloop van de bijeen­komst kunt u, als u dat wilt en voor eigen rekening, eten aan de lange tafel in het eet­café om na te praten. Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeen­komst opgeven. 
Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring zie www.gorsselsekunstkring.nl.

 


Locatie

Locatie:
Gasterij de Hoek
Gasterij de Hoek

Omschrijving

Gasterij de Hoek
Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends