Kunstcafé van de Gorsselse Kunstkring

Wanneer:
dinsdag 11 juni 2024
Waar:
Gasterij de Hoek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

GKKSpace kleinDe Gorsselse Kunstkring (GKK) organiseert iedere eerste dindag van de maand het Gorssels Kunstcafé in Gasterij de Hoek in Gorssel. Iedere keer is er een interessante gast. In juni vindt het Kunstcafé plaats op de tweede dinsdag van de maand, van 16.00 uur tot ongeveer 17.30 uur.

Deze keer is Paul Keizer te gast. Paul vormt samen met Albert Dedden kunstenaars­duo De SpaceCowboys. De SpaceCowboys staan bekend om hun beeldhouw­kunst. Marije Alma gaat met hem in gesprek.
De creaties van Dedden & Keizer worden gemaakt in hun atelier op het Gasfabriek­terrein in Deventer, aan de IJssel. Hun sculpturen zijn gemaakt voor een specifieke plek in de openbare ruimte, zoals een verkeers­rotonde, de entree van een zwem­bad of een rustpunt in de binnen­stad. Met heldere beeld­taal en strakke lijnen brengen ze eigen­tijdse, mythologische figuren tot leven. Deze figuren verwijzen vaak naar de geschiedenis van een locatie of de functie van een gebouw. Zoals de gouden Visman naast de Wilhelmina­brug in Deventer. 
Emotie en beleving spelen een centrale rol in hun werk. Sommige werken willen bij de toeschouwer een gevoel van wel­behagen opwekken, terwijl andere juist tegen­strijdige emoties oproepen en een gevoel van onrust kunnen veroorzaken.

Aanmelden is niet nodig. Ook niet-leden van de Gorsselse Kunst­kring zijn welkom. De toegang is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bij­drage gevraagd voor een attentie voor de gast. Na afloop van de bijeen­komst kunt u, als u dat wilt en voor eigen rekening, eten aan de lange tafel in het eet­café om na te praten. Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeen­komst opgeven. 

Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring zie www.gorsselsekunstkring.nl.

 


Locatie

Locatie:
Gasterij de Hoek
Gasterij de Hoek

Omschrijving

Gasterij de Hoek
Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends