Kunstcafé van de Gorsselse Kunstkring

Wanneer:
dinsdag 5 maart 2024
Waar:
Eetcafé de Hoek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

wimmaas paulinejoosten 2 kleinArchitect Wim Maas (foto Pauline Joosten)De Gorsselse Kunstkring (GKK) organiseert iedere eerste dindag van de maand het Gorssels Kunstcafé in Eetcafé De Hoek in Gorssel. Iedere keer is er een interessante gast van 16.00 uur tot ongeveer 17.30 uur.
Gast en spreker is deze keer Wim Maas. Bartho Plaat gaat met hem in gesprek. 
Wim Maas over architectuur en beeldende kunst: “Architectuur en beeldende kunst kunnen beide vormen van creatieve ex­pressie zijn, maar ze hebben toch hun eigen unieke ken­merken en doelen. Het is zeker waar dat architectuur en beeldende kunst elkaar kunnen aan­vullen en in elkaar kunnen over­vloeien. Hoewel beide disciplines de materie gebruiken om vorm te geven, ligt de focus en het doel ervan anders. Een centraal aspect dat ik zal benadrukken, is het dienende karakter van de architectuur in tegen­stelling tot de meer vrije expressie van beeldende kunst.
Architectuur is van oudsher een dienende discipline geweest, waarbij het ontwerp­proces gericht is op het voldoen aan functionele behoeften en het creëren van leefbare ruimtes. In de architectuur moet rekening worden gehouden met diverse factoren, zoals bouw­voorschriften, budgetten, functies en bouw­technieken. Dit vereist een meer praktische en prag­matische benadering. Is het misschien niet juist deze combinatie van pragmatische en creatieve expressie die ervoor zorgt dat ont­werpen soms ook een diepere betekenis en esthetische waarde kunnen krijgen?”

Aanmelden is niet nodig. Ook niet-leden van de Gorsselse Kunst­kring zijn welkom. De toegang is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bij­drage gevraagd voor een attentie voor de gast. Na afloop van de bijeen­komst kunt u, als u dat wilt en voor eigen rekening, eten aan de lange tafel in het eet­café om na te praten. Hiervoor kunt u zich tijdens de bijeen­komst opgeven. 
Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring zie www.gorsselsekunstkring.nl.

 


Locatie

Locatie:
Eetcafé de Hoek
Eetcafé de Hoek

Omschrijving

Eetcafé De Hoek
Joppelaan 5, 7213 AA Gorssel
Website 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends