Lezing Saskia Goldschmidt over haar boek Kukuruznik

Wanneer:
woensdag 28 februari 2024
Waar:
Bibliotheek
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Saskia Goldschmidt was dertig jaar theatermaakster en theaterdocent voordat ze een carrière als schrijfster begon. In deze lezing vertelt ze over haar vijfde boek Kukuruznik, dat enthousiast ontvangen werd door veel boekhandelaren, lezers en recensenten. Goldschmidt vertelt over haar schrijverschap en over de research die ze gedaan heeft. Ze geeft haar publiek een inkijkje in de manier waarop ze feiten en fictie vermengt en waarom ze dat doet.

Saskia Goldschmidt klein Het boek gaat over moedige vrouwen, inter­generationeel trauma, over racisme, Tweede Wereld­oorlog, over uit de geschiedenis geschreven worden en over veerkracht. En over moedige beestjes met vleugels. De lezing geeft een afwisselend beeld van de totstand­koming van haar boek, van de afwegingen die ze gemaakt heeft en de ontdekkingen die ze deed.

Ze leest fragmenten voor en laat foto's en filmpjes zien. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen, er is de mogelijkheid tot gesprek, boekverkoop en signeren.

Van 19.30 tot 21.30 uur
Toegang € 10 voor leden en € 12,50 voor niet-leden van de biebliotheek.

 Meer info en aanmelden 

  

  


Locatie

Locatie:
Bibliotheek
Bibliotheek

Omschrijving

De Bibliotheek in Gorssel is gevestigd in Den Oldenhof en is onder­deel van Stichting Bibliotheek Berkel & IJssel (BIJ de bieb).
Hoofdstraat 45 B001, 7213 CR Gorssel
Website bibliotheek - pagina Gorssel (met openingstijden)

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends