‘Vaste Prik’: samen zwerfafval opruimen

Wanneer:
zaterdag 24 februari 2024
Waar:
Gorssel
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

PrikIJssel kleinIedere vierde zaterdagochtend van de maand is er 'Vaste prik', een initiatief om gezamen­lijk zwerf­afval op te ruimen. Iedereen is welkom.
Na het terugtrekkende water van de IJssel is pas goed te zien hoeveel troep van zich verspreidt via de grote rivieren richting IJssel­meer, Noordzee en verder. Op nog geen 100 meter langs de water­lijn in Gorssel ligt een niet te overziene hoeveel­heid flessen, emmers, stoel­poten, auto- en fiets­onderdelen en noem maar op. Op de foto is te zien hoe Demi Storm samen met haar zus Liza, de fotograaf van de foto, afval waar ze bij kan oppakt en in de vuilnis­zak doet. 

Help mee om Gorssel schoon te houden
‘Vaste Prik’ is een enthousiaste groep mensen waar iedereen zich bij kan aansluiten. Om 9.45 uur wordt begonnen met koffie, thee en lekkers bij Zo en Nu aan de Hoofdstraat. Daarna gaat de groep in duo’s op stap op verschillende locaties zwerfafval verzamelen, tot ongeveer 12 uur. Vrijwilligers krijgen hesjes, een prikker en een afvalzak.

Het is licht en eenvoudig werk. Een prikstok vast­houden en kunnen wandelen, meer is er niet voor nodig. Je hoeft niet elke maand mee te doen. Het is ook een makkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen in je eigen dorp.

Nieuwe vrijwilligers kunnen gewoon de vierde zaterdag van de maand om 9.45 uur bij Zo en Nu aansluiten, maar vooraf even contact opnemen kan ook. Dat kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  


Locatie

Locatie:
Gorssel

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends