Operazanger Igor Popov brengt betoverend concert ‘Chiaroscuro’

Wanneer:
zondag 18 februari 2024
Waar:
Kapel op 't Rijsselt
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Ooit stond operazanger Igor Popov in de meest prestigieuze opera­zalen van Moskou. Tegenwoordig woont hij in het rustige Swifterbant en van daaruit pakt hij zijn carrière weer langzaam op. Op zondag­middag 18 februari zal hij een buitengewoon eerbetoon brengen aan het leven met zijn betoverende concert Chiaroscuro in de intieme setting van de Kapel op 't Rijsselt. Het concert ontleent zijn naam aan de Italiaanse woorden voor licht en duisternis, en belooft een unieke muzikale ervaring te worden.

Igor Popov kleinHet hoogtepunt van de avond is Popov’s beheer­sing van de speciale zang­techniek Chiaroscuro, waarbij lichte en donkere kleuren in de stem worden gecombineerd. Deze techniek leent zich perfect voor het uitvoeren van lyrische en dramatische muzikale composities. Popov wordt bijgestaan door de getalenteerde pianist Mark Toxopeus, een laureaat van internationale concoursen, die de muzikale begeleiding op zich zal nemen.

Het concertprogramma is opgedeeld in drie delen die elk een andere muzikale traditie belichten. Van de diepe ernst van Duitse componisten zoals Beethoven, Schubert en Schumann, tot de uitbundige expressiviteit van Italiaanse barok, en de rijke lyriek van Slavische, met name Russische en Oekraïense volks­muziek. Popov belooft een muzikale reis die luisteraars meeneemt langs de unieke kwaliteiten van elke cultuur, en tegelijker­tijd de universele taal van muziek viert die ons allen verbindt.

Naast de indrukwekkende samen­werking tussen Popov en Toxopeus, zal de pianist ook enkele prachtige solostukken ten gehore brengen. Als kers op de taart staat er aan het einde van het concert een verrassing gepland.

Aanvang 15.00 uur; zaal open 14.30 uur; einde ongeveer 16.30 uur.
Kaartjes kosten € 23,- en zijn te reserveren op de website www.igorpopov.nl 

  


Locatie

Locatie:
Kapel op 't Rijsselt
Kapel op 't Rijsselt

Omschrijving

Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde
’t Rijsselt biedt een zelfstandig podium voor muziek en theater, met een overwegend klassieke programmering en andere muziekstijlen als jazz en wereldmuziek.
Website
Locatie op Google Maps

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends