Workshop ‘Maak je teeltplan’

Wanneer:
vrijdag 8 maart 2024
Waar:
Tuinderij de Veldhof
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Perma kleinOp vrijdag 8 maart verzorgt Valérie van Dijck van Tuinderij de Veld­hof een work­shop ‘Maak je teelt­plan’. Maak in een dag de basis voor het teelt­plan waarmee je het hele seizoen groenten en kruiden kunt oogsten. Valérie heeft jaren­lange ervaring als tuinder van Permacultuur tuinderij De Veld­hof en bekijkt samen met de deel­nemers hoe zij een realistisch teelt­plan kunnen maken. De workshop is geschikt voor de kleine en grote moes­tuinier: ‘Over­vloed voor een heel seizoen’.
Tijdens de work­shop ligt de focus op de eenjarigen (groenten en kruiden) in de moes­tuin, de materialen en machinerie die ervoor nodig zijn, wat je bij welke leverancier moet bestellen en wat een realistisch plan is bij de hoeveel­heid tijd die de moes­tuinier wekelijks aan zijn moes­tuin kan besteden. Het teelt­plan van De Veldhof is de basis voor deze training.
Aan bod komen: voor­zaaien en zaaien in volle grond, planten in poly­culturen (hoe besteed je je ruimte efficiënt), opvolging van gewassen en wel of geen wissel­teelt, welke gewassen passen bij jouw grond en wat zijn succes­volle rassen, groen­bemesters als tussen­teelt, benodigde materialen en leveranciers en perma­cultuur technieken.
De training wordt gegeven in Eefde, bij Landgoed de Nieuwe Aarde en duurt van 10.00 tot 16.00 uur.
Aanmelden via: Tuinderij de Veldhof.

 

 


Locatie

Locatie:
Tuinderij de Veldhof
Tuinderij de Veldhof

Omschrijving

Hoek Veldhofstraat/Marsweg
Vanuit Gorssel de Veldhofstraat nemen. De tuinderij zit net over het spoor rechts.
Locatie op Google Maps  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends