Passieconcert Canticum

Wanneer:
zondag 17 maart 2024
Waar:
Kerk
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

CanticumPassie2024 kleinOp zondag 17 maart zingt het gemengd Gorssels koor Canticum het Stabat Mater van Joseph Rheinberger, een ode aan de ‘moeder Gods’ Maria, rouwend bij haar zoon Jesus aan het kruis.
Een passieconcert is een muziekuitvoering die hoort bij de Passietijd, de laatste weken voor Pasen. In deze tijd concentreert de liturgie zich vooral op het lijden en sterven van Jezus Christus. Het is dus een periode van rouw. Voor deze periode is veel prachtige muziek geschreven, waarvan Canticum een klein deel ten gehore brengt. Naast het langere Stabat Mater zijn dat onder meer liederen van Purcell en Mendelssohn. Maar ook minder bekende oudere componisten als Croce, De Victoria en de Portugese koning João IV komen aan bod. Daarnaast worden ook wat meer modernere werken van Woyrsch, Stainer, Chilcott en Elgar uitgevoerd.
Het koor wordt bij haar uitvoering begeleid door: Enneke Schekman (alt), Peeke Hoekstra (fluit) en Joop van Goozen (orgel). Dirigent is Paulien Roos-Bik.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten à € 15 zijn verkrijgbaar aan de ingang van de zaal, via de leden van Canticum en via www.canticum.nl.

   


Locatie

Locatie:
Kerk
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends