Dubbel Bach, concert door blokfluitensembles

Wanneer:
zaterdag 9 maart 2024
Waar:
Kerk
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

In het kader van de Bachweken Lochem spelen blokfluit­ensembles Arabesk en Praetorius o.l.v. Norbert Kunst ‘Dubbel Bach’ in de kerk in Gorssel. Ze spelen werken van J.S. Bach, J.C. Bach, Tallis, White en Drese.

Ensemble Arabesk uit Zutphen kleinEnsemble ArabeskBlokfluitensemble Arabesk uit Zutphen is in 2018 opgericht door Norbert Kunst in en telt dertien amateur­musici. Blokfluitensemble Praetorius uit Leiden is in 1963 opgericht door Norberts vader Piet Kunst en bestaat uit 22 gevorderde amateur­musici. De musici van beide ensembles bespelen elk verschillende blok­fluiten, van de allerkleinste sopranino tot de grote contra­bas. Door de vele boven­tonen van de houten instrumenten resulteert dit in een rijke klank. De ensembles kunnen klinken als een orgel, maar ook als een swingende jazz­band.
Praetorius uit Leiden kleinEnsemble PraetoriusTijdens het concert zijn beide ensembles te horen, zowel samen als afzonderlijk van elkaar. In enkele delen van de Johannes Passion en het motet ‘Der Geist hilft unser Swachheit auf’ van J.S. Bach zullen Arabesk en Praetorius als koor en orkest of als twee koren optreden. Dubbel Bach dus.

Het concert begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. 
De entree bedraagt € 15. Kaarten bestellen kan hier.

  


Locatie

Locatie:
Kerk
Kerk

Omschrijving

Protestantse kerk
Hoofdstraat 27, 7213 CN Gorssel

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends