Open tuindagen Lewisia and Rhodohypoxis World

Wanneer:
zaterdag 11 mei 2024 t/m zondag 12 mei 2024
Waar:
Alpienetuin
Categorie:
Algemeen

Omschrijving

Alpine 4 kleinZaterdag 11 en zondag 12 mei is de alpiene­tuin en hobby­kwekerij ‘Lewisia and Rhodohypoxis World’ van Annie en Ap Peppelenbos open voor publiek. De tuin licht verscholen achter een rij nieuwbouw­huizen in Gorssel. De voortuin van de tussenwoning geeft al een voorproefje van wat de bezoekers achter het huis te zien krijgen: een middelgrote glooiende rotstuin van 300 m2. In de tuin zijn diverse biotopen aangelegd. Planten uit de Alpen, Himalaya, de Rocky Mountains, maar ook uit Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland zijn hier aangeplant: planten, zelfgekweekt uit zaad, maar ook planten die zijn verkregen of gekocht door uitwisseling met alpiene vrienden uit diverse werelddelen, zoals Lewisia, Saxifraga, Gentiana, Edelweiss. Ook zijn er veel heksenbezem (kleine geënte coniferen) en geënte struikjes aangeplant.
Dit weekend staat in het teken van de Rhodohypoxis, een bolgewas afkomstig van de Drakensbergen en Lesotho in Zuid-Afrika. Tijdens de open dagen staan diverse nieuwe soorten in bloei.
Elk vrij uurtje wordt door Annie en Ap besteed aan de rotstuin en aan het zelf kweken van de planten, op een natuurlijke wijze door zaaien of stekken. Annie en Ap vertellen de bezoekers graag over hun hobby.

Openingstijden open tuindagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree inclusief een kopje koffie is gratis. Bezoek de website voor meer info www.lewisiatuin.nl.

   


Locatie

Locatie:
Alpienetuin
Alpienetuin

Omschrijving

Alpienetuin of 'Lewisia en Rhodohypoxis World'
van Annie en Ap Peppelenbos
Acacia­plein 29, 7213 WL Gorssel
Ingang via de zijkant naast nr 31  
Website  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Twitter Share with friends